Amman Spa & Hammam

Spa i hammam u Sarajevu koji će vas povesti u pustolovine daleke Azije

Autor: Žene.ba
Foto: Amman Spa&Hammam

Da li ste znali da u Sarajevu postoji spa centar za muškarce i žene koji će Vas svojom magičnom atmosferom i vrhunskim spa tretmanima povesti u pustolovine daleke Azije?

Amman Spa & Hammam je mjesto relaksacije i okrepljenja za muškarce i žene, te na svoja tri prostrana sprata locirana u neposrednoj blizini Vijećnice na Baščaršiji, nudi potpunu privatnost i mir za sve goste.

U Amman Spa & Hammamu moguće je uživati u desetinama spa usluga koje se odnose na masaže, spa rituale, turski hammam, saunu i brojne kozmetičke tretmane.

Ovo mjesto idealno je za spa day manjih grupa do 10 osoba, a ovaj spa nerijetko sarađuje i sa kompanijama koje svoje uposlenike žele da nagrade poklon vaučerom za spa usluge.

Amman Spa je prepoznatljiv i po tajlandskoj masaži. Tajlandska masaža ili pod drugim imenom poznata i kao “thai masaža” je drevna iscjeliteljska praksa koja kombinira akupresuru, istezanje nalik jogi i tehnike masaže dubokog tkiva. Fokusira se na poboljšanje protoka

energije u cijelom tijelu, promovirajući opuštanje i cjelokupno blagostanje. Terapeuti u Amman Spa, obučeni u ovoj tradicionalnoj tehnici, stručno manipulišu vašim tijelom kako bi oslobodili napetost i vratili ravnotežu. Kombinacija ritmičkog pritiska i potpomognutog istezanja čini da se osjećate opušteno i okrepljeno.

Još jedan vrhunac Amman Spa je usluga hamama. Hamam, tradicionalno tursko kupatilo, nudi jedinstveno i prijatno iskustvo. Tokom hamam tretmana legnete na topli mermerni kamen dok vam terapeut vrši piling cijelog tijela. 

Počevši od tople vode i pjene, nakon čega slijedi piling od lufe, tretman kulminira pilingom od soli Mrtvog mora i eteričnih ulja, pružajući istinski hedonistički doživljaj. Za vrhunsko opuštanje preporučuje se korištenje saune prije hamama i uživanje u masaži toplim uljem nakon toga. Kako biste upotpunili vaš dan opuštanja, ljubazno osoblje Amman Spa servira vam čaj za detoksikaciju, osiguravajući da odete osvježeni i podmlađeni.

U Amman Spa rade profesionalni spa terapeuti, sa diplomama fizioterapeuta ili kozmetologa, koji uz svoje znanje i stručnost, svakom gostu prirede nezaboravan ugođaj.

Više o ovom spa možete pogledati na njihovoj Instagram stranici OVDJE ili web stranici gdje je dostupan kompletan cjenovnik OVDJE.