Lifestyle

Što čini sreću? 5 navika sretnih žena pomoći će vam u potrazi

Autor: Žene.ba
Što čini sreću? 5 navika sretnih žena pomoći će vam u potrazi

1. Važna su im iskustva, a ne materijalne stvari

Iako se mnogima možda čini da će biti sretni baš nakon što skupe novce za novi i bolji auto ili nakon što daju nekoliko plaća za dizajnersku torbicu, materijalno nije ono što čini sreću.
Dancima, koji se smatraju najsretnijom nacijom na svijetu, materijalno je sporedno.

Dakako, i oni troše zarađeni novac, no troše ga na iskustva. Jednako je tako sa sretnim ženama diljem svijeta. Nijedna materijalna stvar ne može nadomjestiti uspomene s putovanja, učenja nove vještine, doživljaja poput leta balonom ili udomljavanja napuštene životinje.

2. Zahvalne su za ono što imaju

Koliko ste puta čule da moramo biti zahvalni za ono što imamo? Naime, baš je to jedan od sastojaka recepta sreće. Čak i ako mislite da nemate ništa u svome životu na čemu biste bile zahvalne i mislite da će sreća doći kada diplomirate, kada se udate, kada se riješite svih dugova, kada dijete završi školovanje, kada se sve posloži i slično, razmislite ponovno.

Možda upravo kraj vas sjedi predivan pas kojem ste sve na svijetu. Možda imate divnu obitelj koja bi dala sve za vas. Možda ste savršenog zdravlja. Možda vas na radnome mjestu čeka najbolja kolegica na svijetu.

3. Ne uspoređuju se s drugima, ali ne prestaju sanjati

Ovo možda zvuči najteže, no sretne žene ne uspoređuju se s drugima. Bilo da je u pitanju vanjski izgled, karijera, udaja, majčinstvo ili nedostatak njega, sretne žene ili one koje nastoje to biti nikada se neće uspoređivati s drugima.Jedino dopušteno uspoređivanje je ono sa samom sobom koje će nam omogućiti da pratimo vlastiti napredak. Zato je prirodno sanjati i težiti boljem, ali bi to trebalo bitiisključivo na temelju uspoređivanja svog života s njegovom prethodnom etapom.

4. Daju si nove prilike

Čak i kada ne uspiju u svome naumu, kada sastanak pođe po zlu, kada dobiju koji kilogram viška ili ih jednostavno preplave obaveze majčinstva, sretne žene znaju da to nije kraj svijeta. Prespavaju to i idućeg dana kreću iznova.

5. Bave se tjelovježbom

Iako je mnogima sama pomisao na vježbanje vrlo mrska, fizička aktivnost oslobađa hormone sreće. Zato se nakon posjeta teretani, trčanja ili vježbanja u svome domu mnoge žene osjećaju mnogo zadovoljnije. Bolja tjelesna spremnost i bolje pristajanje odjeće samo su šlag na torti.

Svako je kovač svoje sreće

Na koncu, kombinacija pravih sastojaka sreće ovisi o pojedincu i onome u što on odluči uložiti svoje vrijeme.

Zadovoljna.hr