Lifestyle

Tajne sastojaka ljepote

Autor: Žene.ba

KALCIJ

Osim što pomaže ograničiti apsorpciju masti i potiče razbijanje nakupljene masti pa je
koristan u anticelulitnim kremama, kalcij štiti tkivo pa se često nalazi u obnavljajućim kremama za kožu kojoj trebaju hidratacija i zaštita.

HIJALURON
Točnije, hijaluronska kiselina sastavni je dio kože i važan dio vezivnog tkiva. Kako odlično vezuje kožu i popunjava je u dubljim slojevima, omiljeni je sastojak u kremama za hidrataciju i protiv sitnih bora.

GLICERIN
Biljni glicerin sirupasta je tekućina, a zapravo jednostavna vrsta alkohola koja se dobiva
fermentacijom šećera te se koristi za kreme, gelove i maske za lice, posebice u prirodnoj
kozmetici. Vlaži kožu i štiti je od vanjskih utjecaja.

VODA
Naša derma (srednji dio kože između površinskog i potkožnog dijela) sastoji se od gotovo 99% vode pa nije čudno što je hidratacija kože najvažnija u svakodnevnoj rutini čak 90% Cosmo čitateljica.

4 beauty mita & prava istina
MIT Nakon svakog pilinga, ozlijedite kožu.

NEISTINA Ako ispravno koristite piling, to nije istina. Piling se nanosi na mokru kožu i masira se vršcima prstiju, i to nježnim kružnim pokretima bez pritiskanja. Ako vam je koža iziritirana, vjerojatno u nečemu griješite.

MIT Ako je dan oblačan, ne trebate zaštitu od sunca.

NEISTINA Postoje oni koji tvrde da ako živite u zapadnoj Europi, da ne trebate, ali struka je jednoglasna kada je zaštita kože i zdravlja u pitanju. Stoga, čak i ako je dan oblačan, da, trebate zaštitnu kremu protiv sunčevih zraka.

MIT Ako kožu hidratiziram svaki dan, bit će masna.

DJELOMIČNO NEISTINA Ovisno. Svakodnevna hidratacija njeguje vašu kožu nadoknađujući gubitak vlage. Ako vam proizvod koji koristite masti kožu, provjerite odgovara li vašem tipu kože.

MIT Kremu trebam nanositi samo kad mi je koža suha i ispucana.

NEISTINA Koži treba hidratacija 90% vremena svaki dan. I ljudi normalne kože trebaju se brinuti o razini njezine hidratacije jer postoji mnogo vanjskih čimbenika koji utječu na gubitak hidratacije.

KAKO POSPJEŠITI EFEKT KREME?

Njegu za lice najbolje je nanijeti na čistu kožu, po mogućnosti nakon dobrog pilinga za lice (1-2 puta tjedno maksimalno) i/ili seruma za lice s koncentriranijim aktivnim sastojcima.

Cosomopolitan.hr