Lifestyle

Topla i nježna: Sedam ideja kako u vaš dom uklopiti boju koja će obilježiti godinu

Autor: Žene.ba
Topla i nježna: Sedam ideja kako u vaš dom uklopiti boju koja će obilježiti godinu

Početkom decembra institut za boje Pantone objavio je naziv boje koja će obilježiti 2019. godinu. Podsjetimo, radi se o koraljnoj boji, točnije nijasni "Living Coral 16-1546" koju su opisali kao društvenu, nježnu i punu duha.

Nijanse koje ovaj institut "odobri" u pravilu postaju hit u uređenju interijera pa će se u 2019. bez imalo sumnje u mnogim domovima naći mjesta za koraljnu boju.

Dizajnerica interijera Davorka Jurić rekla nam je da će interijeri koji u 2019. budu implementirali tu boju dobiti na "mekoći i nježnosti prostora".

Uz postojeću sivu koja je već godinama aktualna napokon će interijeri postati ženstveniji, a dodatnu dinamiku prostora dobit ćemo postavljanjem manjih detalja u nježno plavoj nijansi, objasnila je.

Dotaknula se i malih trikova pomoću kojih koraljnu boju možete unijeti u interijer.

Većina vas ima bež, sivu ili antracit garnituru u dnevnom boravku. Dovoljno je na nju postaviti dva do tri ukrasna jastučića u toj boji, keramičku vazu u svjetloplavoj boji pozicionirajte na stolić sa strane, a na klub stoliću neka se nalazi mali pladanj ili svijećnjak u koraljnoj nijansi. Vaš prostor odmah će dobiti ležerniju i ugodniju notu, rekla je ova dizajnerica.

Detalji poput jastuka u koraljnoj boji

Detalji poput jastuka u koraljnoj boji

U nastavku pročitajte i primjere korištenja koraljne boje u domu koje smo mi izdvojili.

1. "Statement" zid

Oni nešto hrabriji posegnut će za bojom i kistom i jedan od zidova u domu obojati u koraljnju boju. Statement zid u vašem stanu je onaj koji je tu da plijeni pozornost i vašem domu da određenu dozu karaktera - a vjerujemo da će koraljni zid odraditi zadatak.

\

2. Umjetničko djelo ili fotografija s koraljnim nijansama

Koraljna boja je emotivna boja koja izaziva osjećaj mira. Jedan od načina da u vašem domu stvorite inspirativno okruženje je pomoću umjetničkog djela koje uključuje ovu boju.

Jednu takvu sliku objesite i u vaš radni prostor jer će poslužiti kao kreativno nadahnuće.

Ukrasite vaš dom umjetničkim djelom ili fotografijom koja sadrži koraljnu boju

3. Tekstil

Još jedan način da koraljnoj boji osigurate mjestu u svom domu je pomoću tekstila. Eksperimentirajte s ručnicima, zastorma, sagovima... Tu su i neizbježne dekice. Odvažite se i svom krevetu priuštite koraljni makeover kako biste navečer utonuli u san okruženi umirujućim, optimističnim i prirodnim tonovima.

Ako je to ipak previše koraljne boje za vas, dovoljna će biti i dekica koju ćete prebaciti preko svog kauča i koja će spremno čekati filmske večeri uz kokice i topli kakao.

Topla dekica u koraljnoj boji je dobra ideja

4. Cvijeće

Osim što izgleda lijepo, cvijeće u domu djeluje umirujuće na oči, potiče kreativnost, poboljšava raspoloženje pa čak i smanjuje stres. Cvijeće koraljnje boje, poput ruža ili božura, još je jedan način da ovu boju uklopite u vaš dom.

5. Koraljna boja u kuhinji

Kuhinja je prostor u kojem smišljamo kreativna jela, koja prate jednako kreativne kolekcije posuđa za kuhanje i pribora za jelo. 2019. godina neka bude godina u kojoj ćete u sve to dodati koraljne nijasne.

Kupite lonce, tave, šoljice i druge komade u koraljnoj boji koji će dodatno oživjeti vašu kuhinju.

U vašoj kuhinji neka se nađe posuđe koraljne boje

6. Koraljna boja u ormaru

Na kraju, još jedno mjesto koje u vašem domu koje možete začiniti koraljnom bojom je vaš ormar. jer unuštrašnost ormara također je dio vašeg doma.

Neka se zato na vašim vješalicama nađe barem jedan komad u ovoj optimističnoj nijansi. To može biti koraljni sako ili kaput, džemper, čarape, haljina ili modni dodaci koji će upotpuniti vaš izgled.

Priuštite si i neki odjevni rpedmet u boji 2019.
Zadovoljna.hr