Lifestyle

Zavirite u najromantičnije hotele na svijetu

Autor: Žene.ba
Zavirite u najromantičnije hotele na svijetu

Gotovo da ne postoji osoba koja nije sanjarila o romantičnom putovanju na mjesta gdje svaki detalj odiše nekom posebnom profinjenošću, smirajem i elegancijom. Neka mjesta pravi su dragulji zbog prirodnog ambijenta koji ih okružuje i svakom posjetitelju poklanja jedinstven osjećaj intimnosti i čarolije. Vjerojatno su vam, stoga, prve asocijacije kada neko spomene romantične destinacije –  topli krajevi koji odišu mediteranskim šarmom te tropske nepregledne plaže okružene bujnom vegetacijom. Na takvim mjestima gotovo da je sasvim dovoljno samo se udobno smjestiti, upijati opuštajuće mirise endemskog bilja i promatrati zalaske sunca koji očaravaju prelijevanjem gotovo cijele palete boja na užarenom nebu.

Ponekad je teško umiriti misli navikle na svakodnevnu užurbanost, donošenje odluka i osmišljavanje novih rješenja pa se mnogima čak i u trenucima odmora čini da su nešto zaboravili, da moraju učiniti ili ih čeka važna odluka. Stoga je najbolje rješenje za kvalitetan odmor digitalni detoks, putovanje na mjesto koje nudi udobnost i romantiku kako biste bez nepotrebnih podražaja uživali u vremenu koje ste namijenili za sebe.

Imali partnera ili ne, romantična atmosfera svakome godi na godišnjem odmoru. Meka svjetlost svijeća, prostor koji je u potpunosti kreiran za osoban doživljaj ugode i sanjarenje u prostoru koji vas obuzima svojom udobnošću.

Neke destinacije nude mnogo više od predivne prirode i njezinih blagodati. Boutique hoteli i raskošni resorti koji su se smjestili na lokacijama jpoželjnijih svjetskih destinacija, stvoreni su kao dodana vrijednost putovanju koje priželjkujete. Volite li romantiku, u nastavku smo izdvojili najromantičnije hotele na svijetu od kojih možda ima raskošnijih i monumentalnijih, modernijih i skupljih, no ovi će vas potpuno osvojiti nevjerojatnom energijom i predivnom atmosferom koje ćete se zauvijek sjećati.

KATIKIES HOTEL, SANTORINI, GRČKA

Između nebeskih voda Egejskog mora i bijelih kućica smjestio se jedan od najromantičnijih hotela na svijetu – Katikies Hotel koji se sastoji od 27 soba i apartmana.Katikiesthis hotel krasi pet zvjezdica koje jamče jedinstvenu atmosferu i fantastičnu uslugu koja privlači sve više parova koji iz cijelog svijeta dolaze do Santorina kako bi uživali u romantičnom odmoru koji je gotovo nemoguće prepričati.

ONE&ONLY PALMILLA, LOS CABOS, MEKSIKO

S dubokim kadama, otvorenim kaučima i prekrasnim pogledom na more Cortez, sobe i apartmani na kultnom mjestu One & Only Palmillathis pretvaraju boravak u Meksiku u filmski doživljaj. Stoga ne čudi da ovo mjesto oduševljava parove koji se žele isključiti i ponovno se zbližiti.

THE MULIA BALI, INDONEZIJA

Elegantni apartmani smješteni su ispred bujnih vrtova i prostranih plaža, a dodatan osjećaj jedinstvenosti postiže se uz nevjerojatne spa jedinice i bazene na ovom zadivljujućem imanju The Mulia Bali.

VILLA CORA, FIRENCA, ITALIJA

Okružena vrtovima i bogato ukrašena veličanstvenim freskama i upečatljivim lusterima, vrata Ville Corathis otvaraju se predstavljajući svijet koja se doima poput priče o talijanskoj raskošnoj povijesti. Parovi koji borave tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci najviše vole uživati u pogledu ispijajući koktele uz prostrani bazen.

HOTEL CAESAR AUGUSTUS, CAPRI, ITALIJA

Hotel Caesar Augustus bajkovita je  privatna kuća i kulturno središte koju posebno vole talijanski intelektualci. Kako i ne bi, kada je ovo mjesto toliko inspirativno. Hotel se sastoji od 55 soba i apartmana raskošnog namještaja sa sofisticiranom energijom.

Journal.hr