Ljepota

10 savjeta da ubrzate rast kose

Autor: Žene.ba
10 savjeta da ubrzate rast kose

Iako je i ovog proljeća najpopularnija frizura klasični bob koji seže do brade ili maksimalno do polovine vrata, u modi je i jedan posve suportan trend, odnosno superdugačka kosa.

No kosi je potrebno dugo da izraste pa je taj trend puno teže popratiti, osim ako niste Kim Kardashian i imate golemu zalihu perika. Ipak, postoji i nekoliko načina na koje možete ubrzati rast kose, a sada ih je za Cosmopolitan otkrio frizer slavnih Mark Townsend.

1. Redovito šišajte vrhove

Ako zbog puštanja kose izbjegavate odlazak frizeru, samo usporavate njen rast.

"Kosa će puno brže rasti ako svakih par mjeseci ošišate vrhove, a uz to će izgledati zdravije i ljepše", kaže Townsend.

2. Povećajte dozu regeneratora

Da bi kosa brže rasla, potrebna joj je dobra njega, što u svakom slučaju podrazumijeva regenerator, a u ovom u većoj količini nego inače. Townsend savjetuje da ga koristite pri svakom pranju i da povećate svoju uobičajenu dozu.

4. Perite kosu hladnom vodom

Pri ispiranju šampona ili regeneratora koristite što hladniju vodu.

"Hladna voda čini kosu naizgled zaglađenijom, dok vruća oštećuje i slabi vlasi, što usporava i njihov rast", tvrdi frizer.

5. Koristite masku za kosu

Ako želite da vam kosa naraste što prije, regenerator nije dovoljna njega, potrebna vam je i maska. Za najbolji učinak koristite je barem jednom tjedno i nikako u kombinaciji s regeneratorom.

6. Četkajte kosu nježno

Agresivno četkanje može izazvati iritaciju kože tjemena što dovodi do pojave prhuti i pojačanog ispadanja kose.

"Četkajte je što je nježnije moguće i izbjegavajte raščešljavanje mokre kose jer ćete je tako brže oštetiti pa će i sporije rasti", objašnjava frizer.

8. Kupite svilene jastučnice

Ovaj savjet uvijek se isplati ponoviti jer je nevjerojatno učinkovit. Zamijenite pamučne jastučnice svilenima i kosa će vam biti ljepša i zdravija nego ikad, a to će i ubrzati njezin rast.

9. Ne omotavajte kosu u ručnik

Nakon pranja većina žena ima običaj omotati kosu u ručnik, a to je korak koji usporava njezin rast.

"Gruba tkanina ručnika može oštetiti kosu i puno bi je bolje bilo posušiti ili omotati u neku nježniju tkaninu, primjerice pamučnu majicu", savjetuje Townsend.

10. Izbjegavajte gumice za kosu

Kad god je moguće, izbjegavajte vezati kosu gumicom i radije je učvrstite kopčom. Gumica lomi vlasi, što dovodi do njihovog ubrzanog pucanja, a samim tim i do sporijeg rasta kose.

Index.hr

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?