Ljepota

9 make-up trikova pomoću kojih ćete izgledati besprijekorno na fotografijama

Autor: Žene.ba
9 make-up trikova pomoću kojih ćete izgledati besprijekorno na fotografijama

1. Koristite matirane teksture

Nikako nemojte stavljati pudere sa šljokicama i bilo kakvim sjajem. Ako na fotkama želite izbjeći sjajno i masno lice, koristite matirane pudere u nijansama sličnima vašem tenu. U suprotnom ćete na fotkama izgledati neprirodno i neprikladno.

2. Pazite na osvjetljenje tijekom šminkanja

Šminkajte se, ako je moguće, pod prirodnim svjetlom jer bi svjetla u kupaonici mogla smanjiti intenzitet šminke. Nažalost, većina djevojaka nema pravo šminkersko svjetlo pa ne zna koliko šminke treba nanijeti, a da ne pretjera. Zato sljedeći put, kada budete mislile da ste super izgledale kada ste izašle iz stana, a na fotkama vidite da vaša šminka izgleda potpuno drugačije, sjetite se dobrog savjeta o svjetlu.

3. Prekrijte podočnjake

Većina djevojaka pokušava prekriti podočnjake s korektorom što se i preporučuje za dnevni look, ali kada želite tamne podočnjake sakriti od fotoaparata, trebate koristiti iluminator. Puno iluminatora. Koliko god vam se činilo da je to pretjerivanje, vjerujte nam, na fotkama će podočnjaci potpuno nestati zbog bljeskalice na kameri

4. Crna olovka i crna maskara

Većina vizažista preporučuje stavljanje crne olovke i crne maskare. Ako inače koristite smeđu ili sivu olovku, zamijenite je običnom crnom olovkom. Crna olovka će stvoriti bolji kontrast, a osim toga, vizualno će otvoriti i vaše oči.

5. Rumenilo

Ključni savjet za super fotke svakako je i rumenilo. Ako ste mislile da možete preskočiti ovaj savjet, prevarile ste se. Bljeskalica na fotoaparatu obožava mijenjati izgled lica pa će tako i vaše lice pretvoriti u snježnu kuglicu s ustima i očima ako zaboravite rumenilo. Nanesite ga na jagodice najprije u malim količinama, a ako vidite da niste dovoljno stavile, možete dodati još malo. S ovim savjetom ne pretjerujte (nikako). Rumenilo možete nanijeti i na rubove čela u obliku luka da biste formirale svoje crte lica.

6. Ruž

Bez ruža ili sjajila vaša će se usta stopiti s ostatkom lica. Nanesite ruž po svom izboru, ali ne pretjerujte s preintenzivnim nijansama. Pazite da vam se ruž uklapa s ostatkom šminke.

7. Pazite na sjenilo

Nikako ne stavljajte tamnija sjenila u unutrašnje kutove očiju ili ispod njih jer ćete tako vizualno smanjiti oči, a na fotkama nećete ispasti baš onako kako ste se vidjele u ogledalu.

8. Naglasite bitne tačke lica

Želite li savršeni look na fotkama, morate biti svjesne da su najbolji make-up trikovi male tajne slavnih vizažista. Bitno je znati koje dijelove lica trebate istaknuti. S tamnijim bronzerom (jednu ili dvije nijanse tamniji od boje vašeg lica) naglasite područje ispod jagodica. Nanesite ga na lijevu i desnu stranu nosa kako biste vizualno suzile nos i na područje ispod brade da biste oblikovale lice. Svjetlijim korektorom ili iluminatorom istaknite dijelove lice na koje najviše pada svjetlost. Preporučujemo vam da ga nanesete na vrhove jagodica, sredinu čela i na sredinu nosa kako biste napravile savršene crte nosa. Sve to stopite četkicom za blendanje.

9. Svježi pogled

Da biste izbjegle crvenilo i umorne oči, nakapajte kapi za oči, ali budite oprezne da ne razmrljate već nanesenu šminku. Kako biste dodatno proširile i osvježile oči, stavite bijeli prah ili sjenila na kutove oba oka. Postići ćete super izgled očiju koje će izgledati kao da ste spavale cijeli dan.

Cosmopolitan.hr