Jednostavni su

Ako želite kosu punu volumena, primijenite ove savjete

Autor: Žene.ba
Ako želite kosu punu volumena, primijenite ove savjete
Foto: Instagram

Ljeti može biti izazovno održavati frizuru, a trikovi za postizanje gušćeg izgleda kose uvijek su korisni. Ovaj vodič pruža informacije o stiliziovanju kose te savjete o prehrani koji mogu pomoći u povećanju gustoće kose. Preporučujemo da odmah isprobate ove savjete za gušći izgled kose.

Asimetrični razdeljak

Klasični razdjeljak na sredini glave može istaći simetriju lica, ali ne preporučujemo ga ako želite dojam gušće kose. Za veći volumen, bolji je duboki, glamurozni bočni razdijeljak. Za početak ga možete napraviti blizu prvobitnog mjesta dijeljenja kose, tako da promjena bude postepena. Opadanje i stanjivanje kose kod žena obično započne širenjem razdjeljka, najbolje je da ga prestanete nositi na sredini.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli AMANDA FRANZÉN (@amandafranzeen)

Vitamin D

Ovaj nutrijent koji je neophodan za kosti i nokte, također je iznimno važan za za vašu kosu i vlasište. Konzumacija hrane koja ne sadrži dovoljno vitamina D, može dovesti do gubitka kose. S druge strane, uravnotežena prehrana s vitaminom D može pomoći u poticanju rasta kose.

Ispravite peglom krajeve kose (ne korijen)

Ako volite ravnu kosu i ljubitelj ste peglanja kose, jedna mala promjena napravit će veliku razliku. Kad peglate kosu od korijena, vaša kosa može izgledati preravno. Zato počnite s peglanejm od njene sredine. Također, peglajte kosu na gore, dalje od tjemena, umjesto na dolje jer će tako isto dobiti na volumenu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Koristite okruglu četku za feniranje i osušite kosu od korijena do krajeva

Tokom sušenja, za gušći volumen bitno je kosu sušiti od korijena do vrhova, a vrhove pramenova uvijate okruglom četkom. Zatim, sljedeći korak je vrlo bitan za veću gustoću vaše kose: kad se kosa osuši, vežite je u labavu visoku punđu koristeći svilenu gumicu. Ostavite je da se ohladi 15 minuta. Ova će jednostavna tehnika prirodno povećati volumen kose. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Josefine Vogt (@josefinevogt)