Hit frizura

Bubble Braids: Vodič za stvaranje nove trendi frizure

Autor: Žene.ba
Bubble Braids: Vodič za stvaranje nove trendi frizure
Foto: Instagram

Bubble braids, ili kako ih neki nazivaju "mjehurićaste pletenice", postale su hit u svijetu frizura. Ovaj stil, koji podsjeća na kuglice u repu, vraća se u modu s novim i modernim nazivom. Ako želite znati kako postići ovaj efekt, pročitajte dalje.

Šta su bubble braids?

Bubble braids je frizura koja uključuje konjski rep podijeljen u sekcije i učvršćen gumicama. Svaka gumica stvara efekt "mjehurića" na kosi, što daje jedinstven i razigran izgled. Unatoč nazivu, ovaj stil nije baš poput klasičnih pletenica; umjesto toga, oslanja se na upotrebu gumica za oblikovanje mjehurića u kosi.

Kako napraviti bubble braids?

Priprema kose

Počnite s kremom za oblikovanje kako biste izravnali kosu i pripremili je za oblikovanje. Kosa treba biti glatka kako bi mjehurići bili ravnomjerni i atraktivni.

Stvaranje konjskog repa

Zavežite kosu u konjski rep na željenoj visini. Preporučuje se visoki rep za najbolji rezultat, pričvrstite ga gumicom što bliže tjemenu.

@oliviadaytonn #hair #ponytail #bubblebraid #sleekpony #sleekponytail #braid #bubbleponytail #bubblepony #hairhowto #sleekhairstyle #slickback #slickbackponytail ♬ original sound - spedupsongsnlyrics

Dodavanje gumica

Zamotajte gumicu nekoliko centimetara od korijena i nastavite niz rep, praveći jednake razmake između gumica. Ako imate dugu kosu, postavite gumice na jednake udaljenosti kako biste postigli ravnotežu u mjehurićima.

Formiranje mjehurića

Lagano povucite svaki dio kose između gumica kako biste stvorili efekt mjehurića. Možete prilagoditi veličinu mjehurića prema vlastitim željama - veći mjehurići daju voluminozniji izgled.

Završni dodaci

Ako želite, izvučete nekoliko pramenova oko lica za dodatnu dimenziju. Na kraju,

koristite lagani lak za kosu kako biste osigurali postojanost frizure i ukrotili eventualnu mladu kosu.
Različite varijante bubble braids

Bubble braids su svestrane i mogu se prilagoditi različitim stilovima. Možete ih nositi kao strane pletenice, pletenice usmjerene prema stražnjem dijelu glave, ili kao jedan duži rep s kosom provučenom iznad i ispod gumica za dodatnu zabavnu dimenziju.

Bonus: Kovrdže bez topline

Jedan od velikih plusova bubble braids je što vam omogućuju stvaranje kovrdža bez upotrebe topline. Ako kosu ostavite u mjehurićima nekoliko sati ili preko noći, sljedećeg dana ćete imati prirodne i lijepe valove. Da biste spriječili lomljenje kose uzrokovano gumicama, prvo nanesite regenerator koji se ne ispire i gel za oblikovanje ili losion kako biste ukrotili kovrdžavost.