Spremne za ljeto

Četiri brze ljetne frizure gotove za deset minuta

Autor: Žene.ba
Četiri brze ljetne frizure gotove za deset minuta
Foto: Instagram

Iako je proljeće još uvijek službeno, s dolaskom juna već nam misli lete prema ljetu. No, s vrućinama dolazi i izazov stilizovanja kose. Ipak, postoje nekoliko frizura koje su savršene jer su praktične, izgledaju sjajno i brzo se obave.

Niska punđa 

Niska punđa je sinonim za eleganciju, ali i praktičnost, budući da je frizura koju možete napraviti za samo nekoliko minuta. Nakon što je visoka, razbarušena verzija dominirala godinama, sada glasamo za niske, ravnije varijante. Sve što vam treba su gel za kosu, lak, češalj i gumice, a postupak je jednostavan. Prvo dobro počešljajte kosu i razdijelite je na sredini ili sa strane, te napravite uredan i zategnut rep. Kad rep bude gotov, "ukrotite" mladu kosu, a kosu u repu ispletite u čvrstu pletenicu. Zatim pletenicu polako i uredno omotajte u krug i učvrstite gumicom ili dvije, ovisno o gustoći kose. Po potrebi, dodatno učvrstite ukosnicama, a za nešto opušteniji izgled možete izvući nekoliko pramenova kako biste uokvirili lice.

Polurep

Polurep je također vrlo lijepa, a praktična opcija koju volimo tokom ljetnih mjeseci. Odlično će izgledati na kosi s teksturom, stoga kosu nakon sušenja nemojte stilizovati uređajima, već koristite pjenu kako biste postigli izgled kao nakon kupanja u moru. Zatim izdvojite prednje pramenove kose i zavežite u polurep. Kosa zavezana u polurep također može biti u sleek obliku, ali sjajno izgleda i ako nije sve jednako i ravnomjerno počešljano. Za dodatan ukras, polurep možete ukrasiti zanimljivom kopčom ili gumicom.

View this post on Instagram

A post shared by Talia 🦋 (@taliamaizels)

Pletenice i još pletenica

S pletenicama je jednostavno nemoguće pogriješiti – u bilo kojoj varijanti, a kad je riječ o ljetnim opcijama, najpraktičnijim pokazale su se klasične pletenice bez ikakvih dodatnih komplikacija. Radi se o pletenici-repu koju možete napraviti jednom gumicom ili ipak najprije napraviti niski rep pa isplesti ostatak. Nama se više sviđa prva opcija jer ju možete napraviti u messy estetici te dodatno izvući nekoliko pramenova kako biste uokvirili lice. Isto tako, pletenice su idealne i u polurepu, baš kao i u visokom repu, stoga pustite mašti na volju.

Kovrdže preko noći

Za ovu frizuru tehnički vam je potrebno desetak minuta, ali mora odstajati nekoliko sati. Radi se o voluminoznim kovrdžama za koje vam je potreban satenski uvijač oko kojeg ćete omotati kosu. Proces je jako jednostavan i traje svega nekoliko minuta, a kad prespavate ili nakon što prođe nekoliko sati – kovrdže samo raspustite, protresite, fiksirate s malo laka za kosu i uživajte u bujnoj kosi kao iz frizerskog salona.