Ljepota

Detoksicirajte kožu lica bez problema

Autor: Žene.ba
Detoksicirajte kožu lica bez problema

Ako su jake zrake sunca posljednjih dana na vašoj koži pokazale neke nesavršenosti ili ste, pak, imali nekoliko burnih izlazaka koji su na vašoj koži ostavili danak, vjerojatno joj je potrebna njega i detoksikacija u nekoliko koraka.

Isto vrijedi i ako ste unosili puno šećera i pili puno koefina.jer sve su to stvari zbog kojih vas vaša koža baš i ne voli.

Mi vam stoga predlažemo detoksikacijski program u pet koraka nakon kojeg će vaša koža zasjati.

1. Osnovna njega

Ako želite trajnu promjenu na koži, morate se držati osnovne njege i imati uhodanu rutinu. To znači da kožu morate zaštititi preko dana i njegovati je preko noći.

Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktore koji štite od UV zračenja te noćne njege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete vidjeti promjenu. Koža će vam postati otpornija, njezina struktura će se poboljšati i, općenito, koža će vam biti sjajnija.

2. Počastite se parnim tretmanom

Parni tretman koži lica može pomoći da se očisti od nečistoća, ali i da sredstva koja ćete naknadno staviti postignu bolji učinak.

Deset minuta parenja lica pomoći će da se vaši serumi, maske, kreme ili ulja za lice bolje upiju u kožu, što je ključno ako želite svježu i otpornu kožu. Ovaj tretman možete pokušati napraviti sami pomoću ručnika i posude tople vode, pri čemu treba biti jako oprezan. Druge opcije su odlazak u kozmetički salon ili kupnja aparata za kućno parenje lica.

3. Dubinski očistite pore

Loša prehrana, malo sna, alkohol, šećer, stres… Sve to ostavlja trag na vašoj koži. Stoga je važno da dubinski očistite pore kako bi preparati za njegu lica imali bolji učinak. Na tržištu postoje razne maske koje će vam pomoći u čišćenju pora, koje trebate nanijeti dva do tri puta tjedno.

4. Dajte koži da diše

Vaša koža treba disati pa joj, ako ste u mogućnosti, priuštite barem dan ili dva bez teške šminke koja zatvara pore. Tako će vaša koža barem nekoliko dana biti opuštena i moći će disati.

Posebno će joj to goditi ako ste noć prije napravili dubinsko čišćenje lica.

5. Hidratizirajte se

Iako se ovo najčešće ponavlja u savjetima za njegu kože lica, često ostaje zanemaren, ali ipak, hidratacija je jako važna. Ako vam je koža zategnuta ili vas svrbi, to mogu biti znakovi dehidracije pa posegnite za dodatnom čašom vode.

Index.hr