Podignute trepavice bez napora

Donosimo sve što trebate znati o lash liftu

Autor: Žene.ba
Donosimo sve što trebate znati o lash liftu
Foto: Ilustracija

Dok surfate društvenim mrežama ili čitate modne časopise, teško je izbjeći trendove u ljepoti koji obećavaju transformaciju izgleda s minimalnim naporom. Jedan od takvih trendova je lash lift, popularan tretman koji obećava podignute i uvijene trepavice bez potrebe za maskarom ili umjetnim dodacima.

No, prije nego što se odlučite za ovu metodu, važno je razumjeti što ona zaista uključuje i kakvi su mogući rizici.

Šta je lash lift?

Ovaj tretman, poznat i kao minival trepavica, koristi hemijske preparate za podizanje i uvijanje prirodnih trepavica. Idealno je rješenje za žene s kratkim ili prirodno spuštenim trepavicama koje žele istaknuti svoj pogled. Procedura traje oko sat i po, a sastoji se od nanošenja hemijskih preparata na trepavice koje se zatim oblikuju pomoću posebnog viklera. Nakon tretmana, efekat može trajati između šest do osam sedmica, ovisno o brzini rasta vaših trepavica.

Iako se tretman smatra uglavnom bezbolnim, mnoge žene opisuju ga kao neugodan zbog dugotrajnog zatvaranja očiju i mogućeg peckanja, posebno ako imate osjetljivu kožu oko očiju. Postoji i određeni rizik od alergijskih reakcija na hemijske supstance koje se koriste, stoga je važno izbjegavati tretman ako imate poznate alergije ili osjetljivu kožu.

Za one koji se odluče na lash lift, preporučuje se izbjegavanje mokrenje trepavica, odlazak u saunu ili solarij u prva dva dana nakon tretmana kako bi se osiguralo da tretman zadrži svoj puni učinak. Također je važno odabrati kozmetičara s iskustvom i provjeriti vrstu hemijskih preparata koje koristi kako bi se minimizirao rizik od negativnih nuspojava.

Alternativa salonima je lash lift kod kuće, gdje možete koristiti uvijač za trepavice i posebnu maskaru za postizanje sličnog efekta bez upotrebe hemijskih preparata ili posjeta salonu. Ova metoda može biti sigurnija opcija za one koji preferiraju kontrolu nad procesom i izbjegavanje potencijalnih rizika.

Pri donošenju odluke o lash liftu, važno je pažljivo razmotriti sve aspekte tretmana i posavjetovati se s stručnjakom ili kozmetičarom kako bi se osiguralo da odgovara vašim individualnim potrebama i preferencama.