Mini savjet

Donosimo vam trik kako uz pomoć šminke napravite efekat face lifta

Autor: Žene.ba
Donosimo vam trik kako uz pomoć šminke napravite efekat face lifta
Foto: Ilustracija

Ako želite postići zategnuto lice i dojam prirodnog facelifta, ne morate nužno posegnuti za hirurškim zahvatima. Postoji niz prirodnih opcija, uključujući face yogu, ali također i jednostavnije i brže rješenje - korektor. Čini se da ovaj beauty proizvod može postići mnogo. Osim što je izvrstan saveznik u prikrivanju umora i nesavršenosti na licu, može doprinijeti dojmu zategnutosti i podignutosti kože. Sada ćemo istražiti kako postići prirodni facelift uz pomoć korektora.

Njegovo veličanstvo - korektor

Korektor je zaista ključan korak u make-up rutini, posebno kada se suočavamo s tamnim područjem ispod očiju, problemom koji pogađa mnoge. Pronalaženje odgovarajuće nijanse i teksture korektora može biti izazovan zadatak.

Bez obzira na dugogodišnju popularnost Maybelline proizvoda, nedavno je TikTok beauty zajednica proglašavala NYX-ov Can't Stop Won't Stop korektor kao najbolji. Ovaj korektor savršeno odgovara svim tipovima kože i uživa visoke pohvale zbog svoje moćne pokrivne sposobnosti. Također, iT Cosmetics Bye Bye Under Eye korektor privukao je značajnu pažnju, obećavajući potpuno prekrivanje ne samo podočnjaka, već i drugih neželjenih mrlja. Kada pronađete savršen korektor za svoj tip kože, možete isprobati tehniku faceliftinga.

Ključ leži u strateškom nanošenju korektora. Ako želite postići facelift, zaboravite način na koji ste inače nanosili korektor. Ova metoda podrazumijeva nanošenje korektora u vidu veoma tankih linija. Linije iscrtajte na licu, u donjem i gornjem uglu oka, u smjeru uglova usana i na ostala mjesta, baš kao što je pokazano na videu. Sve to izblendajte i vaše lice će igledati zategnuto i podignuto.