Osvojila srca mnogih

Donosimo vodič za upotrebu kultne francuske kreme A313

Autor: Žene.ba
Donosimo vodič za upotrebu kultne francuske kreme A313
Foto: A313

U samo nekoliko trenutaka, A313 krema je osvojila srca mnogih i postala senzacija na društvenim mrežama, a od prošle godine je dostupna i kod nas. No, što to čini A313 kremu toliko posebnom i zašto je ovaj proizvod postao nezaobilazan u svijetu ljepote?

Popularna A313 krema sadrži moćan oblik vitamina A - retinol, koji je poznat po svojim anti-age svojstvima. Ovaj sastojak potiče proizvodnju kolagena, smanjuje znakove starenja, daje koži zdrav i glatki izgled te smanjuje vidljivost linija i bora. Također djeluje protiv hiperpigmentacije, što je čini učinkovitom i trenutno vidljivom. A313 gusta krema s retinil palmitatom dodatno potiče stvaranje kolagena te pomaže u održavanju mladenačkog izgleda kože. Neki od njenih glavnih značajki uključuju zaštitu od starenja, poticanje regeneracije ćelija kože, poboljšanje tena te djelovanje protiv prištića. Zahvaljujući specifičnoj kombinaciji sastojaka retinola i makrogola, ova krema stvara tanki film na površini kože, privlačeći vlagu i sprječavajući gubitak vlage. Rezultat je punija i zaglađenija koža te svježiji ten. S obzirom na sve ove prednosti, nije iznenađujuće što je A313 krema postala jedan od najtraženijih kozmetičkih proizvoda u posljednje vrijeme.

Iskustva drugih 

Recenzije korisnika A313 kreme s retinolom ističu njenu moć u održavanju mladolikosti i hidrataciji kože. Već nakon jedne upotrebe, korisnici primjećuju vidno svježiju kožu. Ključna prednost ove kreme je smanjenje vidljivosti bora i finih linija, dok se dugoročno koža čini elastičnijom, glađom i mekšom. Retinol također djeluje na hiperpigmentaciju i tamne mrlje, dajući koži zdrav sjaj i pomažući kod problematične kože. Važno je napomenuti da je krema gusta i masna, što možda neće odgovarati svima, s obzirom na individualne potrebe kože. Većina korisnika ima pozitivna iskustva s ovom kremom, tvrdeći da djeluje već nakon prve primjene, čineći kožu punijom, čvršćom i hidratiziranijom.

Međutim, zbog prisutnosti retinola, snažnog sastojka, osobe s osjetljivom, reaktivnom ili jako suhom kožom trebaju biti oprezne. Preporučuje se konsultacija s dermatologom prije uvođenja ovog proizvoda u rutinu njege kože, postupno uvoditi proizvod te pratiti reakcije kože.

Kako se koristi A313 krema?

A313 krema za lice se preporučuje kao lokalni tretman retinoidima za bore, akne i neujednačenu teksturu kože. Početno je najbolje postupno uvoditi ovu kremu u rutinu njege kože, koristeći je jednom do dva puta sedmično, jer koži treba neko vrijeme da se prilagodi retinolu. Kada koža postane naviknuta, možete povećati učestalost primjene i koristiti je svakodnevno ili svaki drugi dan, ovisno o tipu kože.

Važno je napomenuti da je koža tokom tretmana retinolom osjetljivija na sunce, pa se preporučuje koristiti ovu kremu isključivo noću, u malim količinama. Krema se nanosi ravnomjerno na čistu i suhu kožu. Kako biste izbjegli iritaciju i preveliku osjetljivost kože, ne koristite retinol istovremeno s drugim aktivnim sastojcima poput AHA i BHA kiselina.

Prema tome, A313 kremu s retinolom najbolje je uključiti u večernju rutinu njege kože, koristeći je samostalno ili u kombinaciji s hidratantnom kremom (posebno kod osjetljive kože). Ako primijetite crvenilo, svrbež ili druge znakove iritacije, preporučuje se smanjiti učestalost upotrebe ili privremeno prestati s korištenjem kreme.