Nije teško

Evo kako da napravite smokey eyes prilagođene ljetnom periodu

Autor: Žene.ba
Evo kako da napravite smokey eyes prilagođene ljetnom periodu
Foto: X

Smokey eyes ostaje jedna od omiljenijih i najpoznatijih tehnika šminkanja. Iako se trendovi u makeup-u često mijenjaju, ovaj klasik je izdržao test vremena. Ipak, čak i klasici mogu dobiti različite varijacije kako bi se prilagodili trendovima i sezonskim promjenama. Prelazak iz hladnijih u toplije dane često je vrijeme kada mijenjamo svoje beauty rutine. Kako temperature rastu, tako i mi prilagođavamo svoj makeup kako bismo bili u skladu s toplim i lepršavim vibracijama.

Ljetni makeup obično podrazumijeva no-makeup lookove, ali postoje načini kako smokey eyes može biti prilagođen ljetnom periodu. Ljetna verzija smokey eyes-a uključuje upotrebu toplijih tonova koji i dalje pružaju dramatičan efekat.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Za tradicionalni smokey eyes obično se koriste crne, sive i tamno smeđe nijanse. Cilj je postići efekat prelaza boje od tamne ka svjetlijoj, kako bi se očima dodala dubina i dimenzija. Iako se ova tehnika šminkanja obično koristi za posebne prilike i hladnije dane, može se lako prilagoditi i ljetnim mjesecima. Pametnim trikovima i promjenom palete boja, možete kreirati ljeti smokey eyes koji je idealan za posebne prilike u toplim noćima.

Ovaj ikonični izgled očiju, prepoznatljiv po zavodljivom, razmazanom efektu, je make-up za koji možemo reći da je uvijek pun pogodak.

Kako postići ljetni smokey-eyes makeup?

Kao što smo već pomenuli, ljetna verzija smokey eyes-a zahtijeva promjenu palete sjena za oči. Umjesto crnih i sivih tonova, odaberite nijanse braon boje. Možete koristiti različite nijanse braon tonova ili se odlučiti samo za jednu sjenu - dovoljno je. Prije nego što krenete s nanošenjem sjene, važno je pripremiti kožu. Nanesite hidratantnu kremu sa SPF-om (preporučljivo faktor 50) na lice, a zatim primer kako bi šminka ostala postojana.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli VICTORIA•LYN (@victorialyn)

Iako je fokus na očima, da biste postigli potpuni efekat ljetnih smokey eyes-a, važno je obaviti nekoliko dodatnih koraka. Nanesite tečni bronzer ili bronzing drops na lice kako biste postigli bronzani, "sun kissed" ten. Dodajte malo tečnog rumenila u breskvastim nijansama na obraze. Zatim pređite na glavni dio - oči.

Nanesite tečnu sjenu u braon nijansama na kapke i dobro izblendajte. Ako nemate tečnu sjenu, možete koristiti sjenu u prahu. Blendajte sjenu duž cijelog kapka. Dodajte maskaru i vaš ljetni smokey eyes je gotov. Da, tako je jednostavno.