Jednostavno se skida

Evo zašto je tubing maskara novi beauty trend koji morate isprobati

Autor: Žene.ba
Evo zašto je tubing maskara novi beauty trend koji morate isprobati
Foto: Ilustracija

Ako ste ikada primijetili da se vaša maskara tokom dana razmaže, a tražite rješenje koje nudi dugotrajnu i besprijekornu primjenu, tubing maskara može biti vaš novi najbolji prijatelj. Ova inovativna formula razlikuje se od tradicionalnih maskara po tome što ne pokriva trepavice debelim slojem pigmenta, već ih omotava tankim vodootpornim polimerima nalik cjevčicama. Možda zvuči neobično, ali upravo ovaj jedinstveni sloj omogućava da vaše trepavice ostanu savršeno obložene i izdržljive cijeli dan.

Iako se tubing maskara pojavila na tržištu prije 15 godina, tek u posljednje vrijeme postaje pravi hit među beauty entuzijastima. Razlikuje se od klasičnih maskara koje koriste voskove i ulja, jer sadrži fleksibilne polimere koji ravnomjerno obavijaju svaku trepavicu, stvarajući zaštitni sloj koji je dugotrajan i otporan na vlagu. To je čini idealnim rješenjem za sportašice i sve koji provode puno vremena na otvorenom, jer ne samo da produžuje i uvija trepavice, već se i ne prenosi na kapke.

Međutim, odabir prave maskare ne ovisi samo o formuli. Kvaliteta aplikatora može značajno uticati na krajnji rezultat. Prema vizažistici slavnih iz Los Angelesa, Jennie Nicole, "Ključ uspjeha leži u aplikatoru sa štapićem, koji može značajno promijeniti izgled trepavica, bilo da želite produženje, uvijanje ili volumen."


Jedna od najvećih prednosti tubing maskare je njezina jednostavnost prilikom skidanja. Za razliku od tradicionalnih maskara koje zahtijevaju posebne proizvode za skidanje, tubing maskara se lako uklanja uz pomoć tople vode. Cjevčice se jednostavno skliznu s trepavica, a ostatke možete lako ukloniti prstima bez potrebe za dodatnim naporom.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?