Nije teško

Imamo savjete kako da lak na noktima traje što duže

Autor: Žene.ba
Imamo savjete kako da lak na noktima traje što duže
Foto: Ilustracija

Na plaži, nokti u svijetlim ljetnim bojama poput roze, narandžaste ili ljubičaste mogu biti pravi modni statement. No, da bi ti nokti zaista došli do izražaja i ostali lijepi i dugo, važno je slijediti nekoliko ključnih savjeta prilikom nanošenja laka.

Čisti nokti su ključni

Prije nanošenja laka, bitno je dobro očistiti nokte. Operite ih sapunom i vodom kako biste uklonili nečistoće. Također, možete koristiti malo octa koji će dodatno očistiti površinu nokta i pomoći laku da se bolje primi.

Baza kao temelj

Nikada nemojte preskočiti korak nanošenja baznog prozirnog laka. On će zaštiti nokat i spriječiti da se boja laka uvuče u nokat, čime ćete osigurati da nokti nakon skidanja laka ostanu prirodne boje, bez "žutila".

Dva sloja boje

Kada je nokat pripremljen, nanesite dva tanka sloja laka u boji. Pričekajte da se prvi sloj dobro osuši prije nanošenja drugog sloja. Tanji slojevi laka se brže suše i manje su podložni stvaranju mjehurića ili guljenja.

Završni premaz

Nakon nanošenja boje, nanesite tanki sloj bezbojnog laka kao završni premaz. To će produžiti trajnost laka i dati mu sjaj.

Hladna voda za dodatnu čvrstoću

Kada su nokti gotovo suhi, stavite ruke u hladnu vodu na nekoliko minuta. Hladna voda pomaže učvrstiti sve slojeve laka i osigurati da ostaju glatki i čvrsti.