Inspo

Isprobajte novi trend u svijetu manikure - Half moon manicure

Autor: Žene.ba
Isprobajte novi trend u svijetu manikure - Half moon manicure
Foto: Instagram

Odabir pravog tretmana za manikuru može biti izazovan zbog brojnih opcija koje su dostupne. Od dužine noktiju do boje laka, pa čak i raznih ideja kao što su francuska manikura ili 3D efekti, izbor može biti zaista raznolik. Zbog toga, odluka često može biti teška i zahtijeva pažljivo razmatranje.

Sa dolaskom proljetne sezone, trendovi u manikuri često se mijenjaju kako bi odražavali svježinu prirode i sunčane dane koji dolaze. Inspiracija za nail art često dolazi iz prirode, a boje koje dominiraju su svijetle i pastelne nijanse. Nije neuobičajno vidjeti kombinacije više boja istovremeno, što dodatno osvježava izgled noktiju i prati energiju proljeća.

Tako smo došli do novog-starog trenda - manikure u polukružnom dizajnu. Ova retro manikura bila je popularna u 1920-ima i 1930-ima, a sada se, po svemu sudeći, vraća na beauty scenu s novim zanosom.

Half moon manikura

Half moon manikura smatra se prvim oblikom nail arta ikada kreiranim. Pojavila se kasnih dvadesetih godina 20. stoljeća, a njena popularnost nastavila se i u sljedećoj deceniji. U to vrijeme, pravilo za žene bilo je nositi rukavice uz gotovo svaki outfit, što je rezultiralo manje naglašenim značajem manikure. Sve se promijenilo tokom razdoblja "Roaring twenties" kada su rukavice postale manje uobičajne.

View this post on Instagram

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Međutim, žene nisu odmah hrabro lakirale nokte. Postojalo je uvjerenje da su žene koje su nosile nalakirane nokte nešto skrivale. Iz tog razloga je nastala half moon manikura, koja je ostavljala dio nokta nenalakiranim, dok je drugi dio bio ukrašen bojama, predstavljajući prvi korak ka nail artu koji poznajemo danas.

View this post on Instagram

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Istina je da je inspiracija za half moon manikuru neiscrpna, bilo da se želite posvetiti klasičnom izgledu ili dati moderan twist ovom trendu. Posebno su popularne manikure u pastelnim nijansama, koje su idealne za proljeće. Ako niste sigurni, možete eksperimentirati kombinujući više boja - na primjer, Charlotte Cliff je nosila half moon manikuru u gradient stilu, prelazeći od svjetlijih do tamnijih nijansi. Klasični crveni ili bijeli nokti također mogu izgledati izuzetno zanimljivo u ovom stilu.

View this post on Instagram

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)