Više ne znači uvijek bolje

Izbjegnite ove beauty rutine koje ubrzavaju starenje

Autor: Žene.ba
Izbjegnite ove beauty rutine koje ubrzavaju starenje
Foto: Ilustracija

Savremene beauty rutine često potiču korištenje brojnih proizvoda, od krema do seruma, u nadi da će koži pružiti više njege i ljepote. Međutim, više ne znači uvijek bolje, a prevelik broj koraka može imati negativne posljedice po kožu. Umjesto da donesu očekivane rezultate, neke beauty rutine zapravo mogu ubrzati starenje i uzrokovati probleme s kožom.

Posljednjih godina, sve veći fokus na skincare industriji potiče ljude na korištenje sve većeg broja proizvoda u svojoj beauty rutini, s nadom da će postići savršeno zdravu i lijepu kožu. Međutim, iako se čini logičnim da više proizvoda znači bolju njegu, to često nije slučaj. Opčinjenost skupocjenim kremama i obećanjima brzih rezultata može dovesti do pogrešaka koje zapravo štete koži.

Društvene mreže igraju ključnu ulogu u popularizaciji ovakvih rutina, gdje se videi s raznim trikovima i preporukama često nude kao instant rješenje za besprijekornu kožu. No, stručnjaci upozoravaju da je krajnje vrijeme da stanemo na loptu i sagledamo stvarnu situaciju.

Jedna od čestih grešaka je svakodnevno piling kože. Iako piling može trenutno osvježiti kožu, prečesto korištenje može narušiti njezinu prirodnu barijeru i uzrokovati iritaciju.

Također, mnogi zaboravljaju na važnost korištenja krema sa zaštitnim faktorom tokom cijele godine, a ne samo ljeti. Štaviše, nepravilno skidanje šminke prije spavanja i pogrešan redoslijed nanošenja proizvoda također mogu uzrokovati probleme s kožom.

Stoga, umjesto da se oslanjamo na brojne proizvode i obećanja instant rezultata, važno je vratiti se osnovama. To uključuje čišćenje lica prije spavanja, hidratiziranje kože i korištenje proizvoda sa zaštitnim faktorom. Također, važno je i slušati znakove koje koža šalje. Ako osjećate iritaciju ili nelagodu nakon upotrebe nekog proizvoda, najbolje je odmah prestati s njegovim korištenjem.