Jeste li je isprobali?

Japanska manikura je savršena ako imate slabe nokte koji lako pucaju

Autor: Žene.ba
Japanska manikura je savršena ako imate slabe nokte koji lako pucaju
Foto: Instagram

Japanska manikura nije samo prolazni trend - ova tehnika postoji već dugi niz godina. Sada je dobila zasluženu pažnju i popularnost. Ova metoda, porijeklom iz Japana, predstavlja profesionalni tretman koji ima ritualistički pristup s ciljem poboljšanja zdravlja vaših prirodnih noktiju.

Japanska manikura se odlikuje svojom nježnom i pažljivom tehnikom koja ne uključuje upotrebu metalnih alata za nokte. Umjesto toga, koriste se blagi alati koji su nježni prema noktima, izbjegavajući agresivna sredstva za skidanje laka i potpuno isključujući upotrebu takvih alata.

Postupak započinje čišćenjem i oblikovanjem noktiju. Zanoktice se guraju unatrag pomoću štapića za zanoktice, pri čemu se ne uklanjaju niti se režu. Nakon toga, nail artist koristi četku kako bi polirao vaše nokte, koristeći samo četkicu za vašu nokatnu ploču. Zatim se na nokte nanosi zelena, čvrsta pasta koja se sastoji od mješavine vitamina A i E, peludi, keratina (proteina koji se prirodno nalazi u noktima) i silicija, uz dodatak raznih ulja poput ulja jojobe ili ulja bambusa. Ova pasta se nježno utrljava u nokte koristeći chamois, mekani kožni materijal koji je nježan prema noktima.

View this post on Instagram

A post shared by PAR OLIVE (@par.olive)

Nakon toga, mineralni prah se nježno polira u svaki nokat, pružajući im sjajnu, bisernu i čistu površinu. Ovaj prah se koristi kako bi zapečatio hranjive tvari iz paste i kako bi noktima dao blistavu ružičastu nijansu koja traje oko dvije sedmice, sve to bez korištenja kapljice laka za nokte. Završni korak uključuje masažu ruku korištenjem hidratantnih krema i ulja. U osnovi, japanska manikura je posebno namijenjena osobama s oslabljenim i oštećenim noktima, ali naravno, svatko ko želi može je isprobati.