Apsolutni hit

Kafa od kolagena : Doprinosi poboljšanju izgleda kože, a lako se priprema

Autor: Žene.ba
Kafa od kolagena : Doprinosi poboljšanju izgleda kože, a lako se priprema
Foto : Kafa

Jeste li znali da se bore mogu početi pojavljivati već u vašim 20-ima? Iako nema mnogo dvadesetogodišnjaka s borama, s godinama biste ih mogli početi primjećivati. Dodavanje kolagena vašoj prehrani može pomoći kod znakova starenja i održati vašu kožu zdravom. Tražite li načine za povećanje količine kolagena u vašem tijelu?  Kafa bi mogla biti odgovor, a u nastavku saznajte kako. 

Kolagen je protein koji je gust, vlaknast i netopljiv. Možete ga pronaći u koži, tetivama, mišićima i kostima.

Otprilike 70 do 80 posto vaše kože sastoji se od kolagena. Osim toga, ako uzmete u obzir ukupnu količinu proteina u vašem tijelu po težini, jednu trećinu te težine čini kolagen.

Prednosti dodavanja kolagena vašoj kafi

Kolagen počinje da se razgrađuje u suplementima na visokim temperaturama. Srećom, temperatura vaše dnevne kafe je daleko ispod te temperature.

Prosječna temperatura kafe je oko 70 stepeni Celzijevih. Dodavanje kolagena vašoj kafi je jednostavan način da povećate svoj nivo i iskoristite prednosti.

Kafa sa kolagenom nije samo napitak, već i saveznik u očuvanju prirodne ljepote kože. Kolagen se često dodaje u prahu, a dodavanjem ovog praha u svoju omiljenu šolju kafe, možete poboljšati strukturu kože, smanjiti bore i povećati hidrataciju. Uz to, kolagen pomaže zdravlju noktiju i kose, pružajući sveobuhvatnu podršku ljepoti.

Priprema kolagenske kafe

Priprema kafe sa kolagenom je jednostavna i kreativna. Dostupan je raznovrstan izbor kolagenskih prahova na tržištu, od kolagena iz goveđe kože do biljnih alternativa. Dodajte željeni prah u svoju šolju omiljene kafe, promiješajte i uživajte u ukusnom i hranjivom napitku koji će vašem tijelu pružiti potrebnu podršku.

Kolagenska kafa može se prilagoditi individualnom ukusu i preferencama. Dodajte malo meda, bademovog mlijeka ili cimeta da biste dobili dodatnu dimenziju ukusa. Uz to, razmislite o dodatku antioksidansa, poput kakao praha ili kurkume, kako biste ojačali blagodati ovog napitka.