Nije teško

Kako postići sjajnu frizuru kod kuće sličnu onoj iz reklama?

Autor: Žene.ba
Kako postići sjajnu frizuru kod kuće sličnu onoj iz reklama?
Foto: Instagram/ Kim Kardashian

Popularnost "staklene kose" raste zbog njene elegantne i sofisticirane pojave. Iako je prvobitno bio povezan s bob frizurama i ravnim vrhovima, trend "staklene kose" sada obuhvata stilove različitih dužina. Ono što je sjajno jeste da možete lako postići "staklenu kosu" kod kuće uz malo vježbe i pravilnu njegu kose.

Popularnost "staklene kose" potvrđuje i istraživanje Dovea, prema kojem čak 58 posto nas neprestano traži rješenja za suhu kosu. Kada malo bolje razmislimo, ovi podaci nisu iznenađujući – tvrda voda, zagađenje i stiliziranje toplinom mogu ugroziti teksturu naše kose i njezinu sposobnost da reflektira svjetlost. Iako bojenje kose može privremeno donijeti sjaj, često hemijski procesi povećavaju poroznost kose, što joj oduzima vitalnost.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Color Wow (@colorwowhair)

Ključne karakteristike ''staklene kose''

Sjaj poput ogledala

Oznaka staklene kose njen je neuporedivi sjaj. Svaka vlas kose tako je glatka, ravna i sjajna da podsjeća na besprijekornu površinu ogledala. Taj blistavi sjaj postiže se pravilnom njegom kose, stiliziranjem i upotrebom odgovarajućih proizvoda.

Svileno glatka tekstura

Staklena kosa savršeno je glatka na dodir. Neposlušni pramenovi i lepršave vlasi su eliminirane, a kosa je meka poput svile. Ta svileno glatka tekstura ključna je za postizanje ovog izuzetno poliranog izgleda.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Martina • London Hair (@martina_haircvlt)

Ravni vrhovi

Vrhovi staklene kose obično su pravilno ošišani kako bi stvorili oštar i moderan izgled. Taj čisti rez doprinosi poliranom i sofisticiranom estetskom dojmu ukupne frizure.

Kako postići efekat ''staklene kose''?

Korak 1: Priprema kose

Počnite s pranjem kose hidratantnim šamponom za poboljšanje sjaja, a zatim nanesite lagani, hranjivi regenerator. Nakon ispiranja, nježno posušite kosu peškirom dok ne ostane vlažna, ali ne i mokra.

Korak 2: Zaštita prije oblikovanja

Prije korištenja alata za oblikovanje topline, nanesite serum za kosu na vlažnu kosu.

Korak 3: Sušenje i oblikovanje

Pročešljajte kosu širokim češljem, a zatim koristeći okruglu četku i fen za kosu oblikujte kosu. Fokusirajte se na usmjeravanje zraka prema dole kako biste potaknuli ravnanje kutikula kose.

Korak 4: Ravnanje peglom

Razdvojite kosu i koristeći visokokvalitetnu ravnu peglu, radite u malim pramenovima dok ne postane potpuno ravna. Klizite ravnom peglom dole uz svaki dio kose, održavajući konzistentnu brzinu i temperaturu.

Korak 5: Finalni sjaj

Nanesite nekoliko kapi ulja za kosu na sredinu duljine i vrhove kose kako biste dodali konačni sjaj. Počnite s malom količinom i ne pretjerujte da ne zamastite kosu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ZOE LISS (@zoeliss)