Ljepota

Kakvi nas beauty trendovi očekuju na jesen

Autor: Žene.ba
Kakvi nas beauty trendovi očekuju na jesen
Foto: Instagram

Kako se vrući ljetni dani bliže kaju i donose hladniji zrak, tako se i trendovi u šminkanju okreću prema novim, uzbudljivim pravcima. Ove jeseni, šminka će se fokusirati na minimalizam s naglaskom na prirodnu ljepotu, dok će istovremeno osvajati odvažnim i živopisnim nijansama.

No mascara look

Ove jeseni, trendovi sugeriraju da se posvetimo prirodnom izgledu očiju, što znači da ćemo maskaru staviti na pauzu. U fokusu će biti uvijač za trepavice, koji će pomoći da se naglase oči bez dodatnog sloja maskare. Obrve će i dalje biti u središtu pažnje, ali će se nositi u prirodnom izdanju, češljane ka gore za uredan, ali nenametljiv izgled.

Rumenilo u centru pažnje

Dok je maskara svedena na minimum, rumenilo se i dalje ističe kao ključni proizvod. Ove sezone, rumenilo će biti u fokusu, sa naglaskom na ružičaste nijanse koje će dodati mladalački sjaj vašem licu. Ako želite da postignete savršen glowy look, hidratantna krema poput Weleda Skin Food može biti vaš najbolji prijatelj. Ova krema ne samo da pruža duboku hidrataciju, već i daje prirodan sjaj koji se savršeno upotpunjuje sa rumenilom u Barbie pink nijansi.

Sjajem za usne do odvažnog izgleda

Što se tiče usana, trendovi za jesen 2024. donose bold nijanse koje će vas sigurno impresionirati. Crvena i bordo boja će dominirati, dok će espresso look biti još jedan hit, postignut uz pomoć braon olovke za usne i sjaja. Ovaj trend omogućava igru sa različitim stilovima, od klasične crvene do sofisticirane smeđe, pružajući vam mogućnost da eksperimentišete sa svojim izgledom.

Priprema za jesen

Da biste u potpunosti iskoristili ove trendove, pobrinite se da vaša rutina nege kože bude na visokom nivou. Ulaganje u kvalitetne hidratantne kreme i priprema kože za šminkanje pomoći će da svaki proizvod izgleda bolje i trajnije.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?