Bitno za lijepu kosu

Koliko često treba mijenjati četku za kosu? Evo znakova koji ukazuju da je vrijeme za novu!

Autor: Žene.ba
Koliko često treba mijenjati četku za kosu? Evo znakova koji ukazuju da je vrijeme za novu!
Foto: Ilustracija

Za lijepu i njegovanu kosu je ključan, ali često zanemaren aspekt je redovna zamjena četke za kosu. Četkanje kose ne samo da je važno za održavanje njezine ljepote i zdravlja, već i za opću dobrobit tjemena. No, koliko često biste zapravo trebali mijenjati četku za kosu?

Oštećene iglice

Ako primijetite da su iglice na vašoj četki počele izgledati istrošeno, slomljeno ili su im oštećeni vrhovi, to je znak da je vrijeme za zamjenu. Oštećene iglice mogu oštetiti vašu kosu i tjeme, uzrokujući lomljenje i iritaciju.

Nakupljanje ostataka proizvoda za kosu

Ako primijetite da se vaša četka brzo zaprlja ostatcima proizvoda za kosu poput gela, pjene ili spreja za kosu, to može značiti da četka više ne obavlja svoj posao kako treba. Nakupljanje proizvoda može otežati četkanje kose i smanjiti učinkovitost četke.

Gubitak efikasnosti

Ako primijetite da četka više ne obavlja svoj posao kako treba - na primjer, ako ne uspije ukloniti čvorove ili raščešljati kosu bez truda - to može biti znak da je vrijeme za zamjenu. Nova četka će vam pružiti bolje rezultate i olakšati njegu kose.

Neugodan miris

Ako primijetite neugodan miris koji dolazi s vaše četke za kosu, to može ukazivati na nakupljanje bakterija i prljavštine. Iako redovno čišćenje četke može pomoći u sprječavanju ovog problema, ako se miris ne može ukloniti, vrijeme je za zamjenu.

Promjene u izgledu četke

Ako primijetite bilo kakve promjene u izgledu četke, poput pukotina, lomova ili deformacija, to može značiti da četka više nije sigurna za upotrebu. Pukotine i lomovi mogu povrijediti tjeme ili oštetiti kosu, zbog toga je važno zamijeniti oštećenu četku što je prije moguće.