Ljepota

Koristite li proizvode na bazi ružine vodice? Evo zašto biste trebali!

Autor: Žene.ba
Koristite li proizvode na bazi ružine vodice? Evo zašto biste trebali!

Korištenje ružine vodice u kozmetici nije fenomen koji vežemo isključivo uz moderno doba. Dapače, još su stari Rimljani u vodu koju su koristili za umivanje dodavali ružine latice i uživali u njihovom blagotvornom djelovanju. Danas se na tržištu nudi cijeli niz pripravaka na bazi ruže, a mi smo se danas odlučili koncentrirati na one koji se sastoje baš od ružine vodice. Za slučaj da niste sigurni kako ona tačno djeluje i biste li je trebali početi koristiti u svojoj beauty rutini, nastavite čitati ovaj članak!

Umiruje kožu

Ovo je vjerojatno najčešći razlog zbog kojih se odlučuje probati proizvode s ružinom vodicom. Naime, ona umiruje kože i djeluje protuupalno, zbog čega ćete je pronaći među glavnim sastojcima brojnih tonika.

Dodatak kupki

Ako i vi spadate u one koji uživaju u dugim kupkama, sljedeći biste mogli dodatno začiniti i s malo ružine vodice. Pozitivno će djelovati na kožu cijelog tijela, a mirisat će potpuno neodoljivo.

Maska za lice

Oni koji su se okušali u pripravi domaćih maski za lice vrlo dobro znaju da one mogu biti (barem) jednako dobro kao kupovne. Jedan od odličnih sastojaka maski iz kućne radinosti je upravo i ružina vodica. Probajte ju dodati vašoj omiljenoj kombinaciji i uživajte u rezultatima.

Čišćenje lica

Volite li lice čistiti s kokosovim uljem, veselit će vas podatak da na blazinicu možete dodati i par kapi ružine vodice. Na taj će način vaše lice biti dodatno njegovano i slobodno od potencijalnih iritacija.

Djeluje protiv stresa

Ako imate problema sa spavanjem, ili jednostavno želite još lakše i ljepše utonuti u san, po jastuku našpricajte malo ružine vodice. Blagi miris ćete osjećati još i ujutro, pa će vam dan početi na prekrasan i drugačiji način.

Buro 24/7

Da li biste ih nosile?

Crocsice s biserima: Modni izazov za samo najodvažnije

THE TORTURED POETS DEPARTMENT

Taylor Swift započinje novu eru

Slavi 24 godine ljubavi

Victoria Beckham otkrila tajnu za sretan brak