Inspo

Kosa boje čokolade je najnoviji trend kojem nije odoljela ni Kaia Gerber

Autor: Žene.ba
Kosa boje čokolade je najnoviji trend kojem nije odoljela ni Kaia Gerber
Foto: Instagram

Smeđa boja kose možda je na prvu nezanimljiva, ali nikada neće izaći iz mode. Svake se sezone ipak javljaju novi trendovi kada su u pitanju frizure i nijanse, a izgleda da sada stiže još jedan koji bi mogao izazvati interes i preuzeti dominaciju u narednom periodu. Ovu su novu hit nijansu smeđe kose profesionalci usporedili s čokoladom, ponaprije jer podsjeća na neodoljivu glazuru.

Čokoladna nijansa: novi hair trend

Nakon što je osvojila svijet mode i interijera, čokoladna nijansa ulazi i u svijet kose. Ovo je duboka, bogata i živahna boja, daleko od neutralne i pomalo pepeljaste nijanse na koju smo navikli. Na popis zvijezda koje su je već odabrale upisale su se Kaia Gerber, Katie Holmes i Laura Harrier, a vjerujemo da će lista uskoro biti i – duža.

Čokoladna boja kose zapravo je poprilično jednostavna za održavanje, a može biti izvedena kao puna boja ili uz pramenove koji uokviruju lice. Iako je već sada, tokom ljetnih mjeseci, postala popularna, čini nam se da će zamah dobiti tek tokom jeseni, sezone u koju savršeno pristaje. Ako razmišljate o tome da je i sami isprobate, imamo još malo lijepih primjera zbog kojih biste odluku mogli donijeti dosta brzo.

View this post on Instagram

A post shared by Christian Wood (@cwoodhair)

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?