Donosimo postupak

Kupka s čajevcem - must have prije pedikure

Autor: Žene.ba
Kupka s čajevcem - must have prije pedikure
Foto: Ilustracija

Ako inače jedva dočekate prve toplije dane da biste uskočili u sandale, vrijeme je za prvu temeljitiju proljetnu pedikuru. 

Namočite noge u toplu kupku s dodatkom morske soli i(li) pjene za njegu stopala. Birajte onu s dodacima poput kadulje i čajevca jer djeluju protuupalno. Dignite nogu na stolčić i odrežite nokte, pazeći da ih ne režete preduboko sa strane.

Odrežite zanoktice koje vire i potisnite ih prema noktu pa se posvetite drugoj nozi. Još malo namočite stopala pa sastružite tvrdu kožu s peta. Koristite kamen, izbjegavajte oštre turpije ili moderne strugalice sa žiletom jer se možete povrijediti.

Potom obrišite noge peškirom i nanesite kremu za njegu stopala. Dobar izbor su one s dodatkom uree jer doprinose zadržavanju vlage. Lakiranje noktiju obavite kad se krema potpuno upije.

Prvo nanesite njegujući bazni lak pa onda onaj u boji. Ovog proljeća u modi su svijetle boje u “pomaknutim” nijansama, od izrazito ružičaste, tirkizno zelene, metalik plave, ljubičaste koja se prelijeva u tonovima i slično.