Nakon kolekcije odjeće

Kylie Jenner lansirala svoj parfem, a inspiracija je bila njena majka Kris Jenner

Autor: Žene.ba
Kylie Jenner lansirala svoj parfem, a inspiracija je bila njena majka Kris Jenner
Foto: Kylie Jenner

Već je dobro poznata stvar da kada je o poslu riječ, Kylie Jenner niže samo uspjehe. Nakon što je lansirala brend KHY u novembru 2023. godine, o njenim se odjevnim komadima ne prestaje pričati. Iako je tek izašla njena nova kolekcija odjeće, ova je 26-godišnja poduzetnica odmah pronašla još jedan pothvat i oduševila fanove objavom da namjerava obogatiti asortiman svog brenda Kylie Cosmetics novim proizvodom - parfemom.

Započevši svoju priču u beauty svijetu još 2015. godine s Lip Kit sjajevima za usne, današnji asortiman uključuje rumenila, bronzer, highlighter, mat tekuće ruževe, rumenila za usne, make-up za obrve i olovke za oči. S obzirom na kontinuirano proširenje ponude brenda, nedavno je lansirala i parfem nazvan Cosmic, koji je predstavila 7. marta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Kylie je već jednom lansirala miris u saradnji sa svojom sestrom Kim Kardashian. Međutim, ovaj parfem predstavlja njen prvi samostalni pothvat u svijetu mirisa.

"Volim imati svoj potpisni miris. To je za mene lično vrlo važno. On podiže svaki izgled na novi nivo", izjavila je influencerica za Byrdie.

Majka kao inspiracija

Sam proces osmišljavanja parfema trajao je dvije godine, a Kylie je u tom procesu crpila inspiraciju iz cvjetnih mirisa koje je njena majka, 68-godišnja Kris Jenner, nosila tokom njezinog djetinjstva. Dodala je vlastiti dodir tim nostalgičnim notama kako bi postigla "sofisticirani, slatki, magnetski i seksi" miris. U stvaranju joj je pomogla parfumerka Nicole Mancini.

"Vanilija mi je bila na vrhu liste, ona me oduvijek privlači i htjela sam ju u svom prvom mirisu", rekla je o bazi, uz dodatak cedrovine kao drvenaste note. Citrus, jasmin i narandža prisutni su u gornjim notama, dok su srce parfema oblikovani akordima zlatnog jantara i crvenog božura, stvarajući slatki cvjetni miris.

Kylie je imala viziju da bočica parfema izgleda kao "umjetničko djelo iz nekog drugog svijeta", ali istovremeno je željela da "savršeno prianja ruci". Parfemi su dostupni u tri veličine - bočice od 30, 50 i 100 mililitara. S obzirom na popularnost svega što Kylie lansira, očekuje se da će se parfemi brzo rasprodati.