Svijet ljepote

Najnovi trendovi make-upa za ljeto: Elegancija, sjaj i retro vibe

Autor: Žene.ba
Najnovi trendovi make-upa za ljeto: Elegancija, sjaj i retro vibe
Foto: Instagram

Ovo ljeto, svijet ljepote obilježava eksperimentiranje s različitim stilovima make-upa koji ističu prirodnu ljepotu uz izražajne detalje na očima. Bez obzira jeste li ljubiteljica klasične elegancije ili avanturističkog duha, trendovi su raznovrsni i pružaju nekoliko intrigantnih opcija za svakodnevni i posebne prigode.

Armani Privé nas uvodi u ženstvenu klasiku s fokusom na mat ten i dramatičan crni tuš na kapcima. Ovaj minimalistički pristup naglašava oči dok blijedo rumenilo nježno ističe prirodnu rozu nijansu usana. Savršen izbor za elegantan i profinjen izgled koji će sigurno privući pažnju.

Chanel preferira diskretan sjaj s nude lookom, gdje iluminator daje licu blistavi završni dodir, a usne su naglašene bezbojnim sjajilom. Naglasak je na obrvama s nježnim zlatnim tonom na očima, stvarajući suptilan, ali sofisticiran izgled. Ovo je idealan izbor za one koji vole svjež i prirodan make-up.

Victor&Rolf donosi smokey eyes u nježnoj smeđe-bež paleti s sedefastim sjajem, uz naglašene guste obrve i dvobojne mat nijanse na usnama. Ovaj dramatični look ističe oči i dodaje konturu licu tamnim rumenilom, savršen za večernje izlaske ili posebne prigode.

ArdAzAei kombinuje mat pudere s efektno iscrtanim očima i sjajnim usnama u boji mesa. Eyeliner ističe vanjske uglove kapaka dok su unutrašnji uglovi očiju suptilno naglašeni, stvarajući sofisticiranu i modernu interpretaciju klasičnog make-upa.

Yanina Couture donosi povratak 70-ih s izrazito dugim trepavicama i baby plavim sjenilom pearl sjaja koje ističe oči. Nježno roze usne i visoko naneseno rumenilo dodaju simetriju i eleganciju, stvarajući izgled koji je istovremeno retro i moderno inspirsan.

Ove vodeće vizažističke kreacije inspirišu nas da eksperimentišemo s različitim stilovima i teksturama, istražujući najnovije proizvode i tehnike. Bez obzira na vaš stil, odaberite look koji najbolje odgovara vašoj ličnosti i prigodi te uživajte u ljepoti i kreativnosti koje make-up može pružiti.