Ljepota

Noge za pamćenje

Autor: Žene.ba
Noge za pamćenje

Stilistice serije "Seks i grad", Patrizija i Rebecca Field tvrde da "kad se nose minice, noge moraju biti gole - hulahopke su strogo zabranjene". Mi nismo toliko oštri i dopuštamo vam tanke, prozirne čarape na kišovit i vjetrovit ljetni dan, no slažemo se da noge naljepše izgledaju kad su gole, tamne i vitke. Evo kako to postići!

Ako ste sretnica savršeno oblikovanih i čvrstih nogu, potreban vam je jedino dobar piling te nekoliko dana sunčanja na plaži, ili u solariju, da biste ponosno mogli odjenuti minicu.

Trebate li učvrstiti mišiće nogu, to možete postići i minimalnim ulaganjima- potrudite i se uspinjati se stepenicama ili voziti bicikl kad god vam se pruži prilika.

Nikada ne sjedite prekriženih nogu! Pritisak koji se tada stvara usporava cirkulaciju, što dovodi do stvaranja celulita i proširenja vena.

Koža nogu mora biti savršeno glatka, što se postiže redovitim pilingom i vrlo obilatim nanošenjem nekog hidratantnog sredstva. Važno je znati da je koža nogu izrazito suha i soga je treba svakodnevno nahraniti mlijekom ili losionom za tijelo - a najbolje ga je nanijeti odmah iza tuširanja, dok vam je koža još vlažna, meka i prijemčljiva.

Što s venama? Proširene vene su uglavnom nasljedne i ne izgledaju nimalo privlačno. Što učiniti? Za blaže slučajeve na raspolaganju vam je skleroterapija (injektirane otopine koja stišće kapilare i žilice), a za tretiranje jako uočljivih varikoznih vena postoje razne tehnike o kojima se možete raspitati kod dermatologa angiologa. Za brzinsko riješenje, prekrijte problematične dijelove tekućim puderom za noge. Da, i on postoji!

Cosmopolitan.hr