Ljepota

Od savršenih obrva dijeli vas pet jednostavnih koraka

Autor: Žene.ba
Od savršenih obrva dijeli vas pet jednostavnih koraka

Osim što se razlikuju po debljini, svakoj osobi obrve rastu i pružaju se drugačije pa je vrlo teško ostvariti identičan izgled obrva na sebi kao što ste vidjeli na drugima.

Gita Bass, holivudska vizažistica i stručnjakinja za uređenje obrva, za časopis Elle otkrila je pet koraka uz koje ćete doći do obrva koje savršeno odgovaraju upravo vašem licu.

1. Odredite željeni oblik

Najprije biste trebale pronaći oblik obrva koji će odgovarati vašem licu. To ćete najlakše učiniti ako označite tri ključne tačke, a to su početak, najviša tačka luka i završetak obrve. Početak obrve nalazi se u ravnini sredine nosnice, a završetak dijagonalno od vanjske strane nosnice. Najviša tačka luka razlikuje se od osobe do osobe, a najbolje ćete je uočiti ako pustite obrve da vam izrastu pa će i najviši dio obrve biti jasno vidljiv.

2. Uklonite višak dlačica

Olovkom za obrve nacrtajte željeni oblik, a zatim počupajte višak koji se nalazi izvan njega.

3. Skratite obrve

Spoolie četkicom koja ima završetak poput četkice maskare počešljajte obrve prema gore i sve predugačke dlačice skratite kako bi se uklopile u vaš željeni oblik obrva.

4. Popunite obrve olovkom

Kada ste završile s uređivanjem, vrijeme je za završno dotjerivanje obrva. Obrišite obrub koji ste napravile kada ste čupale obrve, još jednom ih počešljajte prema gore i počnite iscrtavati dlačice na mjestima na kojima vam prirodno nisu izrasle. Koristite vrlo lagan pritisak kako biste ostvarile što prirodniji izgled.

5. Osigurajte ih gelom za učvršćivanjem

Prozirnim gelom za učvršćivanje obrva počešljate ih u željenom smjeru i pustite da se gel osuši. Ako je potrebno, olovkom popravite dijelove koji su izblijedjeli prilikom nanošenja gela i vaše će obrve biti netaknute i sređene čitav dan.

Index.hr