Rezultati vidljivi odmah

Osvježite svoju kožu prirodnim maskama od rižinog papira

Autor: Žene.ba
Osvježite svoju kožu prirodnim maskama od rižinog papira
Foto: Instagram

Iako mnogi vole svoje omiljene maske za lice, s vremena na vrijeme preporučuje se da napravite svoju masku kod kuće koristeći prirodne sastojke. Jedan od popularnih izbora su maske od rižinog papira, koje su postale poznate i u beauty zajednici.

Rižin papir često se koristi u DIY maskama za lice zbog svojih blagodati. Iako se obično kupuje za pripremu proljetnih rolnica, u kozmetičkom svijetu poznat je kao jednostavan način da se koža učini glatkom.

Influenseri i korisnici društvenih mreža sve češće spominju rižin papir kao ključni sastojak u DIY maskama za lice.

Na primjer, Jaime Nicole je na TikToku podijelila viralni video s gotovo dva miliona pregleda, objašnjavajući prednosti ove maske za lice. Rižin papir poznat je po svojim antioksidativnim svojstvima i sposobnosti jačanja kožne barijere, dok Jaime tvrdi da može smanjiti vidljivost pora.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Amanda Edin (@amandaedins)

Za pripremu maske od rižinog papira, prvi korak je umakanje papira u bjelanjak nakon što ga izrežete na manje komade. Zatim nježno stavljajte komade papira na lice, izbjegavajući područje oko očiju i usana. Kada se maska osuši, lagano je uklonite kao peel-off masku. Odmah nakon uklanjanja, primijetit ćete osvježeni izgled kože, uz dodatni osjećaj zatezanja.

@jaimesskin

Begging u to go do this and tell me how nice your skin is afterwards 🤎

♬ original sound - Jaime Nicole

Ova jednostavna, a učinkovita maska savršena je za poboljšanje teksture kože i očuvanje njezine prirodne ljepote.