Ljepota

Ove beauty proizvode možete izbaciti iz svoje rutine prije ljeta

Autor: Žene.ba

https://www.instagram.com/p/BOzcnN_gH4_/?utm_source=ig_embed

Svaka promjena sezone u našoj kozmetičkoj torbici donosi promjenu svakodnevne beauty rutine i proizvoda koji je stvaraju. Iako izbacivanje proizvoda za kojima smo još donedavno posezali svaki dan može zazvučati kao nepotrebno i rasipno, promjena nekoliko onih ključnih beauty proizvoda daleko je od nepromišljenog slijeđenja trendova i zapravo predstavlja vrlo pametan potez.

Nakon duge i hladne zime čiji smo kraj s nestrpljenjem iščekivali, početak proljeća vratio nas je jednostavnosti laganijih formula i tekstura koje su donijele pravo osvježenje u našu beauty rutinu i svakodnevicu općenito. Iako nas je proljeće polako uvelo u novu sezonu, prvi vrući ljetni dani istaknut će se kao vrijeme za potpuni obrat svakodnevne beauty rutine.

Koje proizvode možete izbaciti iz svakodnevne rutine prije ljeta? U nastavku otkrivamo sve beauty proizvode koji vam više neće trebati i donosimo nekoliko prijedloga za proizvode kojima ih možete nadomjestiti u ljetnoj beauty rutini.

BEAUTY PROIZVODI KOJI VAM NEĆE TREBATI OVOG LJETA

https://www.instagram.com/p/BhmfjbPnsoR/?utm_source=ig_embed

Sezonsko čišćenje i promjenu svoje svakodnevne beauty rutine započnite s izbacivanjem proizvoda poput maskare, tekućeg tuša i balzama za usne – proizvoda koje koristite svakodnevno i na kojima se uvijek skuplja najviše bakterija. Nakon što ste doslovno očistili svoju make up kolekciju i neželjenih bakterija, vrijeme za je za promjene usmjerene na formule i teksture proizvoda.

Za razliku od jeseni i zime, sezona kada su nam raskošne kremaste teksture koje donose intenzivnu njegu i na koži stvaraju zaštitnu barijeru najbolji beauty prijatelji, prije najtoplijih ljetnih dana iz svoje beauty rutine možete izbaciti sve kremaste jesenske i zimske beauty favorite. Od gel za čišćenje lica i dnevne kreme do pudera i korektora, savršeni ljetni izbor pronađite u prozračnim i laganim tekućim formulama.

I dok ćemo omiljenu raskošnu kremu i kremasti puder zamijeniti s bitno laganijim tekućim formulama, kremasto rumenilo će, suprotno prethodnom pravilu, biti savršeni izbor za svaku ljetnu make up rutinu. Zašto? Za razliku od rumenila u kamenu koje smo koristili tijekom jeseni i zime, kremasta formula pomoći će vam da postignete onaj savršeni prirodni sjaj i izbjegnete nakupljanje rumenila i nimalo laskavi cakey izgled.

https://www.instagram.com/p/Beqj0fPHtnM/?utm_source=ig_embed

Uz nekoliko brzih promjena unutar beauty kolekcije, bocu vode uvijek pri ruci i nezaobilazni sloj zaštitnog faktora, ljeto ćete dočekati spremni čak i kada govorimo o svakodnevnoj beauty rutini.

Journal.hr