Vrijeme je za promjene

Ovo su najpopularnije frizure ovog proljeća, jedna se posebno ističe

Autor: Žene.ba
Ovo su najpopularnije frizure ovog proljeća, jedna se posebno ističe
Foto: Instagram

S prvim dolaskom toplijih dana, često želimo osvježiti ne samo našu garderobu, već i frizure. Dok su tokom hladnijih mjeseci popularne duge frizure koje nas griju, s dolaskom sunčanijih dana preferiramo kraće opcije koje su prozračnije i lakše za održavanje, ali jednako atraktivne. Evo nekoliko frizura koje vodeći frizeri preporučuju, a s kojima ne možemo pogriješiti.

Sa samo osam dana između nas i službenog prvog dana proljeća, već sada raspravljamo o vodećim trendovima i idejama, kako u modi, tako i u svijetu ljepote. Jer s dolaskom toplijih dana, ne želimo samo obnoviti garderobu.

Kratke ili makar kraće frizure sve su jači trend. I dok mnogi prepoznaju da bob frizura i dalje suvereno vlada trendovima kao najpopularnija opcija, postoje i druge privlačne varijante koje ne zahtijevaju takav drastičan rez. Evo za koje frizure vodeći frizeri tvrde da su apsolutni pogodak.

Bob

S obzirom na to da već mjesecima nema popularnije frizure od boba, vrijedi mu posvetiti pažnju u prvom redu. Otkad je postao vodeći trend, bob je doživio mnoge varijacije, toliko da bismo svakodnevno mogli nositi neku novu verziju, prije nego što bi nam ponestalo ideja nakon nekoliko mjeseci. Ono što je posebno pozitivno u tome jest da se u širokom rasponu različitih stilova pod nazivom "bob" može pronaći nešto za svakoga, a postoji savršen bob za svaki oblik lica i tip kose.

Postoji mnoštvoinspiracije za frizure, od androginih 'mokrih' opcija poput onih koje obožavaju America Ferrera, Hailey Bieber i Charlize Theron, preko razigranih asimetričnih varijanti do retro boba sa šiškama koje rado nosi Megan Thee Stallion ili jedne od brojnih voluminoznih i super ženstvenih opcija kakve su popularizirale Zendaya, Sydney Sweeney i Florence Pugh. Sve je na nama da odaberemo svoju omiljenu kombinaciju koja ima "wow" faktor.
 

Voluminozne kovrče

Ove godine, ključan faktor prilikom odabira frizure je vrijeme potrebno za njeno održavanje. Žene sve više biraju frizure koje ne zahtijevaju puno truda, već će odlično izgledati nakon samo nekoliko minuta stilizovanja i neće zahtijevati česte posjete salonu. Drugi bitan kriterij je voluminoznost, koja je i ove godine visoko na cijeni. Frizure koje sjajno spajaju ova dva aspekta su poluduge frizure s razigranim, voluminoznim kovrčama. Važno je napomenuti da ovo nipošto ne znači da je vrijeme za trajnu.

Danas su moderne mekše kovrče, lepršavije i manje definisane, pri čemu tekstura igra ključnu ulogu u određivanju željenog nivoa definicije. Osobama s prirodno kovrčavom kosom preporučuju se duži slojevi s blagim stepenima na vrhovima, uzimajući u obzir gustoću kose. S druge strane, osobe s izrazito gustom kosom mogu razmotriti nekoliko kraćih pramenova koji će uravnotežiti slojeve i uokviriti lice.

Šiške na stranu

Za sve one koji su željni promjene, a ne žele se odreći svoje dužine kose, šiške su savršena opcija koja se ove godine vraća u velikom stilu. Dodavanje šiški je jednostavan način da osvježimo izgled i stvorimo potpuno novu frizuru s minimalnom promjenom. Iako postoje razne varijante šiški - od zavjesa do ultra kratkih i strogo ošišanih, te vrlo gustih, najpopularnije su one malo duže, stepenasto ošišane, koje se spuštaju niz jednu stranu lica. Ovakve šiške, bez obzira nose li se s razdjeljkom na sredini ili sa strane, najljepše uokviruju lice i privlače pozornost na jagodice.