Slavna glumica

Pamela Anderson na svom Instagram profilu otkrila tajnu za lijepu i njegovanu kožu

Autor: Žene.ba
Pamela Anderson na svom Instagram profilu otkrila tajnu za lijepu i njegovanu kožu
Foto: Pamela Anderson

Pamela Anderson, slavna glumica i autorica knjige "Love, Pamela", dokazala se kao izuzetna promotorka svoje veganske kozmetičke linije Sonsie Skin. Povodom prvog rođendana svog poduzetničkog poduhvata, koji obilježava od trenutka kad je postala vlasnica brenda posvećenog organskoj kozmetici, Pamela je nedavno na Instagramu objavila video u kojem je podijelila svoju beauty rutinu.

Od 2023. godine, kada je odlučila odbaciti šminku, pojednostavila je i svoju rutinu njege koja se temelji na samo dva ili tri proizvoda iz vlastite linije. U videu se pojavljuje u bliskom kadru, ističući svoj prirodan mladolik izgled.

Na očišćenu kožu prvo nanosi Sonsie super serum. Prema uputama na stranici brenda serum se na kožu nanosi s jednom pipetom proizvoda ujutro i istom količinom navečer. Nakon toga lice se može dodatno navlažiti sa Sonsie Multi Moisture maskom ili se na kožu može nanijeti omiljena hidratantna krema. Serum je namijenjen svim tipovima kože, pa i osjetljivijoj. Sadrži 4 posto niacinamida koji pruža gladak, zdrav izgled, dok biljna ulja koži daju sjaj i prozračnost.

Nakon seruma, 56-godišnja Pamela Anderson, poseže za sjajnim balzamom za usne pod nazivom Basic Balm, koji sadrži 34 posto skvalana, tvari prisutne u sebumu, prirodnoj masnoći kože koju luče žlijezde lojnice i time je na prirodan način vlaži i štite. Budući da ga s godinama u koži ima sve manje, koristi se skvalan iz maslinovog ulja, palme, šećerne repice, riže, soje, kukuruza, kikirikija. Osim skvalana, Pamelin balzam za usne sadrži i vosak od sjemenki suncokreta koji mu daje bogatu, kremastu teksturu, te malo ekstrakta citrusnog voća yuzua za osjećaj svježine na usnama. 

Pamela Anderson obilato ga nanosi na usne tokom dana i prije spavanja, a dodatni bonus je to da ima efekt poput sjaja. I to je to. Kako njezini proizvodi nemaju dodatke za homogenizaciju biljnih ulja, u slučaju da se tokom primjene ulja razdvoje, treba ih promućkati i nastaviti koristiti.

Objavu iz svog kupatila, gdje je video snimljen, završila je najavom o širenju palete proizvoda: "Ove godine imamo toliko uzbudljivih stvari u pripremi i jedva ih čekam podijeliti! S ljubavlju, P."