K-Beauty

Revolucionarni toner jastučići: Sveobuhvatna njega lica u jednom proizvodu

Autor: Žene.ba
Revolucionarni toner jastučići: Sveobuhvatna njega lica u jednom proizvodu
Foto: Ilustracija

Korejska kozmetika osvaja svijet svojom revolucionarnom inovacijom: toner jastučićima. Ovi jastučići za lice, koji u sebi sadrže kompletnu njegu kože, postali su globalni hit, a efekt staklene kože, karakterističan za korejsku beauty rutinu, postao je težnja žena širom svijeta. 

Toner jastučići, ili toner pads, na prvi pogled podsjećaju na standardne blazinice koje koristimo u svakodnevnoj rutini čišćenja lica ili nanošenja proizvoda. Međutim, K-beauty zajednica je odlučila unaprijediti ovaj proces, čineći ga znatno jednostavnijim. Toner jastučići već sadrže ključne sastojke koji hrane kožu i čine je zdravijom.

Zašto su postali toliko popularni?

Prvenstveno zbog praktičnosti koju pružaju. Toner jastučići su jednostavan, siguran i čist način za njegu kože s ključnim sastojcima već unaprijed doziranim. Ovi jastučići sadrže blage eksfolijantne kiseline i hidratantne sastojke te predstavljaju sveobuhvatnu njegu za kožu. Oni ne samo da hidriraju, već i uklanjaju ostatke prljavštine i šminke, balansiraju pH vrijednost kože, detoksificiraju je te pripremaju za sljedeće korake u beauty rutini.

Raznovrsnost za svakoga

Ono što ovu vrstu proizvoda čini izuzetno atraktivnom je raznolikost. Posebno su praktični za putovanja jer štede prostor u kozmetičkoj torbici. Ne morate nositi sa sobom razne proizvode jer toner jastučići već imaju sve što vam je potrebno za njegu kože. Dizajnirani su za različite tipove kože te se fokusiraju na koncentraciju aktivnih sastojaka poput AHA, BHA, salicilne ili mliječne kiseline te vitamina C. Bitno je napomenuti da ih je potrebno nanijeti na čistu kožu prije hidratantne kreme i zaštite od sunca, te prije nanošenja šminke. Iako mnogi toner jastučići sadrže hidratantne sastojke, važno je ne zanemariti dodatnu hidrataciju putem kreme.