Neočekivan beauty trik

Salma Hayek podijelila jednostavne metode za kamufliranje sijedih

Autor: Žene.ba
Salma Hayek podijelila jednostavne metode za kamufliranje sijedih
Foto: IMDb / Salma Hayek

Salma Hayek, poznata po dijeljenju tajni svoje ljepote, nedavno je odlučila podijeliti još jedan od svojih beauty trikova s fanovima. Na Instagramu je objavila video u kojem otkriva da često koristi maskaru kako bi prekrila svoje sijede vlasi. Iako je ranije istakla ljubav prema sijedima, nazivajući ih "znakom mudrosti", čini se da ponekad posegne za ovim trikom kako bi ih prikrila.

"Koja je tajna? Kako ih prekriti bez farbanja? Kad sama oblikujem kosu, koristim maskaru. Sve neukrotive vlasi koje strše ne samo da postanu tamnije, već i ostaju ravne", podijelila je zvijezda iz filmova "Frida" i "House of Gucci" s više od 28 miliona svojih pratitelja.

Iako je ukratko opisala proces, ovaj put je prepustila frizeru da interveniše, a on nije koristio samo maskaru. Njen neobičan pristup može se primijeniti samo na osobe s vrlo tamnom kosom, ali proizvod koji je koristio njezin stilist, Miguel Martin Perez, dostupan je u gotovo svim prirodnim nijansama.

Radi se o spreju L‘Oréal Professionnel Hair Touch Up, koji djeluje poput šminke za kosu i može se isprati tokom pranja.

No, ako se odlučite iskušati trik s maskarom, trebali biste imati na umu da nije optimalan za svakodnevnu upotrebu.

Perez je također podijelio nekoliko korisnih savjeta: "Ako koristite maskaru na kosi, izbjegavajte naknadnu upotrebu topline jer će proizvod nestati. Također, obavezno operite kosu prije spavanja", savjetovao je stilist.