morate isprobati

Sedefasti nokti: Ljetni trend u manikuri

Autor: Žene.ba
Sedefasti nokti: Ljetni trend u manikuri
Foto: Instagram

Svaka sezona u svijetu manikura donosi nove trendove, a društvene mreže poput Instagrama i TikToka često diktiraju šta je trenutno u modi. Neki trendovi su potpuno novi, dok se drugi vraćaju u modu s modernim twistom. U posljednje vrijeme, sedefasti nokti postali su jedan od najistaknutijih ljetnih trendova, privlačeći pažnju ljubitelja manikura širom svijeta.

Iako su sedefasti nokti bili u trendu već 80-ih godina prošlog stoljeća, danas se ponovno vraćaju u velikom stilu. Ovaj trend idealan je za sve koji preferiraju suptilnije, sofisticirane nijanse na svojim noktima. Sedefasta manikura odlikuje se elegantnim sjajem koji podsjeća na unutrašnju površinu školjki, što ih čini savršenim izborom za ljeto.

Jedna od najvećih prednosti sedefastih manikura je njihova svestranost. Od izuzetno svjetlucavih i upečatljivih varijanti do suptilnijih, modernih sedefastih nijansi s blagim sjajem, postoji opcija za svaki ukus i stil. Sedefasti nokti izvode se u raznim bojama, uključujući:

Neutralne boje: Savršene za svakodnevne prilike, neutralne sedefaste nijanse nude suptilan, ali  elegantan izgled.

Pastelne nijanse: Ako želite dodati malo boje, pastelni sedefasti nokti pružaju lijepu kombinaciju nježnog sjaja i svijetlih tonova.

Kombinovane varijante: Za odvažnije lookove, možete kombinirati sedefasti finish s drugim nail art tehnikama poput ombre efekta ili naglašenih detalja.

View this post on Instagram

A post shared by @perfectbeauty_kl

Sedefasti nokti za svaku priliku

Bez obzira na dužinu vaših noktiju, sedefasta manikura je univerzalno prikladna. Savršeno će izgledati na dugim, elegantnim noktima, kao i na kraćim, praktičnijim verzijama. Njihova nježna i ženstvena priroda čini ih idealnim za razne prigode – od svakodnevnih aktivnosti do posebnih događanja.

Inspiracija i ideje

Društvene mreže poput Instagrama i TikToka prepune su inspiracije za sedefastu manikuru. Od sofisticiranih minimalističkih dizajna do hrabrijih i kreativnijih izvedbi, postoji mnoštvo ideja koje možete istražiti.