Laganija tekstura

Stiže proljeće, a umjesto klasičnih pudera, okrećemo se BB kremama

Autor: Žene.ba
Stiže proljeće, a umjesto klasičnih pudera, okrećemo se BB kremama
Foto: Ilustracija

Dolazi proljeće, zimu ostavljamo za sobom, a s njenim odlaskom mijenjamo i beauty rutinu – pudere zamjenjujemo toniranim kremama, posebno popularnim BB kremama. S dolaskom toplijih dana, prilagođavamo i proizvode koje koristimo, te se fokusiramo na lagane i osvježavajuće formule koje će pružiti prirodan izgled koži.

U posljednjim godinama, BB kreme su doživjele porast popularnosti zbog osjećaja koji pružaju koži. Za razliku od pudera, koji, iako ima odličnu pokrivnu moć, često stvara težak osjećaj na koži, BB kreme su laganije teksture. Zato je sada idealno vrijeme za njihovo korištenje, posebno tokom toplijih meseci.

View this post on Instagram

A post shared by Freya Tidy (@freyatidy)

Većini žena, puder je esencijalni beauty proizvod. Međutim, često teška struktura pudera može predstavljati izazov, zbog čega mnoge žene tragaju za boljim alternativama. U ovom kontekstu, tonirane kreme, poznate i kao BB kreme, postaju pravi izbor. One predstavljaju idealno rešenje za one koji žele lagano do srednje prekrivanje koje pruža puder, ali istovremeno žele pružiti koži dozu njege.

Kao hibrid između pudera i kreme, tonirana krema ispunjava očekivanja, hraneći kožu i pružajući laganu prekrivnost sitnih nedostataka. Često sadrže hidratantne sastojke, a mnoge tonirane kreme uključuju i zaštitni faktor od sunca (SPF). Imajući u vidu važnost korištenja SPF-a tokom cijele godine, nezavisno od godišnjeg doba ili vremenskih uslova, BB kreme se ističu kao odličan izbor. Osim što štite od sunca, izbjegavajući bijeli trag na koži koji ostavljaju klasične kreme za zaštitu od sunca, BB kreme nude prirodan i neprimjetan izgled.