Ljepota

Stručnjaci za kosu savjetuju da zamijenite regenerator učinkovitijim proizvodom

Autor: Žene.ba
Stručnjaci za kosu savjetuju da zamijenite regenerator učinkovitijim proizvodom

Iako su vas možda kvantiteta i silina reklamnih oglasa uvjerili da bez njega ne možete, stručnjaci tvrde suprotno.

Riječ je o regeneratoru za kosu koji, prema mišljenju priznatog frizera Jasona Hogana i njegovih brojnih kolega, ne pruža našoj kosi niti približno potrebnu njegu.

Za magazin Glamour Hogan je istaknuo kako on svojim klijenticama savjetuje da ne kupuju regeneratore već da pri svakom pranju koriste hranjivu masku za kosu.

"Maska ima znatno više aktivnih sastojaka koji su potrebni vašoj kosi, posebno ako je riječ o kemijski tretiranoj, dugoj kosi. Što je kosa duža, to je starija i zahtijeva i podrobniju njegu", objasnio je Hogan.

Dodao je kako biste nakon šamponiranja i ispiranja kosu trebale lagano posušiti ručnikom i tek onda na nju nanijeti masku i to u smjeru od sredine k vrhovima. Nakon što to učinite, Hogan ističe kako nikako ne bi smjele zaboraviti pročešljati kosu jer će se jedino tako maska pravilno rasporediti. Prema uputi na ambalaži proizvoda, ostavite ga da djeluje određeni broj minuta, a zatim temeljito isperite kosu.

Ono što najprije trebate učiniti je pronaći masku koja odgovara vašem tipu kose i ne pretjerivati s količinom proizvoda kako ne biste dale kosi bespotrebnu težinu.

Index.hr