Ljepota

Svi trikovi koji su vam potrebni za super glatko tijelo ovoga ljeta

Autor: Žene.ba
Svi trikovi koji su vam potrebni za super glatko tijelo ovoga ljeta

Jednostavno ne tolerira­mo dlakavost! Nije nam nimalo ž­enstvena, još manje higi­jenski prihvatljiva. Što zbog običaja, što zbog vjerovanja, klime i drugih fakto­ra, ljudi su tijekom povijesti mijenjali odnos prema dlakavosti, kako kod ž­ena, tako i kod muškaraca. 

Još su stari Egipćani te rož­nate izrasline smatrali znakom krajnjeg neukusa i nečistoće pa su ih u preventivne i estetske svrhe uklanjali s cijelog tijela. Zanimljivo, ne tako davno, nebrijanje je bilo uobičajena stvar. Pitajte bake jesu li brijale noge, začuđeno će vas pogledati uz komentar da tada nije bila takva moda. Danas se, kada su dlake u pitanju, radije ravnamo prema geslu 'manje je više'.

Zahvalni smo na svakoj novoj tehnici i inovativnom načinu uklanjanja dlačica. Učinit ćemo sve za taj osjećaj na kož­i zbog kojeg nam se dlake više neće moći najež­iti! Najbrže rješenje - britvica - je najpraktičnije rješenje. Ne­ ovisno o tome je li jednokratna ili s promjenjivim nastavkom, njezino koriš­tenje uvelike olakšavaju preparati za pripremu i njegu kož­e prije, poslije, ali i tijekom brijanja.

1. Za vrijeme brijanja (mi to volimo raditi pod tušem), odlučite se na neki od specijalnih gelova za tuširanje koji sadrži avokadovo ili neko drugo njegujuće ulje koje će omekšati kožu i pripremiti je za njež­no i temeljito brijanje.

2. Kako od viška glava ne boli, nakon brijanja svakako nanesite umirujuću njegu, hidratantnu kremu, losion ili ulje.

3. Ako ne ž­elite isprovocirati iritacije, nemojte se brijati neposredno prije sunčanja. Radije se odlučite za večernji beauty ritual, što je idealno vrijeme za brijanje tijekom tuširanja. Jednostavno nema boljeg načina uklanjanja dlačica: definitivno je najbrž­e, najlakše i najjef­tinije i sve što vam treba mož­ete naći gotovo u svakoj trgovini.

Cosmopolitan.hr