Isprobajte

Tajna perfektno glatkih nogu: Neočekivani trik koji svi imamo kod kuće

Autor: Žene.ba
Tajna perfektno glatkih nogu: Neočekivani trik koji svi imamo kod kuće
Foto: Ilustracija

Obrijte cijele noge koristeći samo jedan sastojak koji većina nas drži u kuhinji - zvuči kao nevjerovatna tvrdnja, zar ne? No, istina je da jedan jednostavan proizvod može transformisati vašu rutinu brijanja i rezultirati besprijekorno glatkim nogama.

Koje je to čarobno sredstvo? Radi se o maslinovom ulju. Da, dobro ste pročitali - obično maslinovo ulje koje koristimo u kuhinji može biti ključ za savršeno glatke noge.

Maslinovo ulje je prirodno bogato hidratantnim svojstvima i omekšava kožu, što ga čini idealnim za brijanje. Evo kako ga možete upotrijebiti za najbolje rezultate:

Priprema kože

Prije nego što počnete brijati, operite noge toplom vodom i nanesite malu količinu maslinovog ulja na područje koje želite obrijati. Ulje će omekšati dlake i pripremiti kožu za glađe brijanje.

Brijanje

Nakon nanošenja maslinovog ulja, nanesite uobičajni gel ili pjenu za brijanje preko ulja. Ovo će stvoriti dodatni zaštitni sloj i olakšati klizanje britvice.

Koristite oštru britvicu i polaganim, pažljivim pokretima brijte noge u smjeru rasta dlaka. Isperite britvicu često kako biste spriječili začepljenje i osigurali glatko brijanje.

Njega nakon brijanja

Nakon završetka brijanja, isperite noge hladnom vodom kako biste zatvorili pore. Lagano posušite kožu tapkajući je peškirom i nanesite hidratantnu kremu ili dodatni tanki sloj maslinovog ulja kako biste održali kožu hidratiziranom i mekom.

Maslinovo ulje ne samo da pomaže u brijanju, već i dubinski hrani i njeguje kožu. Njegova antioksidativna svojstva mogu pomoći u obnavljanju kože i smanjenju iritacija koje mogu nastati nakon brijanja.

Zašto odabrati maslinovo ulje?

Maslinovo ulje je prirodno, bez hemikalija koje mogu nadražiti kožu. Također je ekonomično jer većina ljudi već ima bočicu maslinovog ulja kod kuće, što ga čini praktičnim i dostupnim rješenjem za svakodnevnu njegu kože.

Budući da je maslinovo ulje univerzalni sastojak koji se može koristiti na razne načine u kućanstvu, ovo otkriće njegove koristi u rutini brijanja nogu samo dodaje na njegovu sveukupnu vrijednost.