Ostavit ćete snažan utisak

Top sedam parfema za savršenu tranziciju iz ljeta u jesen

Autor: Žene.ba
Top sedam parfema za savršenu tranziciju iz ljeta u jesen
Foto: Ilustracija

Kako nam se jesen sve više približava, pravo je vrijeme da se fokusiramo na promjenu u našim parfemima. Dok ljetni mirisi obično nose lagane, svježe note, jesenski parfemi trebaju biti nešto bogatiji i složeniji, s toplim drvenastim i začinskim aromama. Donosimo vam vodič kroz najbolje jesenske parfeme koji će vam pomoći da u ovom prijelaznom razdoblju ostavite snažan dojam.

1. Yves Saint Laurent Libre

Za ljubiteljice sofisticiranih i intenzivnih mirisa, Yves Saint Laurent Libre je pravi izbor. Ovaj parfem započinje svježim tonovima petitgrain ulja, gorke naranče, lavande i crnog ribiza. U srcu se pojavljuje kombinacija lavande i jasmina, dok ga završne note vanilije, mošusa, jantara i cedrovine čine savršenim za hladnije dane.

2. Burberry Goddess

Burberry Goddess nudi bogatstvo toplih i slatkih nota vanilije, uključujući luksuzni vanilijin apsolut. Ovaj parfem savršeno balansira između dnevnog i večernjeg nošenja, a dodatak ljekovite lavande pruža umirujuću svježinu, dok vanilijin kavijar dodaje sofisticiranu slatkoću.

3. Lancôme La Vie Est Belle Intensément

Za romantične duše, Lancôme La Vie Est Belle Intensément nudi snažne i senzualne note. Ovaj miris kombinuje iris, vaniliju, jasmin i pačuli, s dodatkom slatkih akorda, što ga čini idealnim za posebne trenutke.

4. BYREDO Eyes Closed

Uniseks parfem BYREDO Eyes Closed savršeno je rješenje za sve koji žele složen miris. Otvara se notama kardamoma i cimeta, dok srce parfema uključuje mrkvu, korijen orrisa i đumbir. Završni akordi pačulija i papirusovog drva daju ovom parfemu sofisticiranost i dubinu.

5. Armani Sì Passione Intense

Armani Sì Passione Intense kombinuje cvjetne, drvenaste i orijentalne note s nektarom crnog ribiza, jasminom, pačulijem i vanilijom. Ovaj parfem savršeno izražava zavodljivost i ženstvenost, idealan za stvaranje snažnog dojma.

6. Gucci Intense Oud

Za ljubitelje intenzivnih i kompleksnih mirisa, Gucci Intense Oud nudi spoj senzualnih i očaravajućih sastojaka. Ovaj parfem kombinuje kožne note s toplim drvenastim tonovima, uključujući jantre i tamjan, dok dominiraju prepoznatljive note drveta agar (“oud”).