Uzmite pincetu u ruke

Trend devedesetih se vraća: Tanke obrve su u modi

Autor: Žene.ba
Trend devedesetih se vraća: Tanke obrve su u modi
Foto: Instagram

U najnovijem spotu za baladu "Die With a Smile," Lady Gaga, uz Brunu Marsa, pokazuje da bi trend tankih obrva mogao ponovno zauzeti primat u svijetu mode i ljepote. Ovaj iznenadni beauty potez američke pop dive signalizira povratak retro stila iz 70-ih godina, kada su tanke obrve dominirale modnim scenama.

Gaga, čiji modni izbori često postavljaju trendove, u spotu prikazuje gotovo nevidljive obrve koje su stanjene i vrlo svijetle. Njihov izgled je u kontrastu s naglašenim očima, koje su istaknute crnim tušem i detaljima nalik na ukrase u obliku suza. Ovaj vizualni detalj može sugerisati da bi obrve mogle ponovno postati uske i tanje, slično trendu iz prošlih decenija.

Povratak retro stila

Ovaj trend podsjeća na 90-te godine, kada su poznate modne ikone poput Naomi Campbell, Kate Moss, i Pamele Anderson postavile standarde za tanke obrve. U isto vrijeme, trenutni modni statementi, kao što je odluka Zendaye da stanjene obrve prikaže na ovogodišnjoj Met Gali, pokazuju da se stil koji su promicale Brooke Shields i njezine prirodne obrve polako povlači.

Noviji trendovi

Gwen Stefani i Pamela Anderson bile su među prvima koje su proslavile tanke obrve, dok su kasnije reperka Doja Cat i druge modne ikone nastavile s ovim izgledom, čime su osigurale da se ovaj trend ponovo ističe. Na drugoj strani, holivudska glumica Julia Roberts priznaje da žali zbog prekomjernog čupanja obrva u prošlosti, što može ukazivati na sve veći interes za prirodniji izgled.

Šta donosi budućnost?

S obzirom na trenutne beauty trendove, čini se da bi povratak tankih obrva mogao osvojiti modnu scenu. Međutim, možda će se u budućnosti uspostaviti ravnoteža između tankih i prirodnih obrva. Ovisno o reakcijama i prilagodama na tržištu, možda ćemo vidjeti kako se trendovi razvijaju i kombinuju. U svakom slučaju, jedno je sigurno – svijet ljepote i mode uvijek je u stalnom stanju promjene, a najnoviji trendovi samo su dio tog uzbudljivog ciklusa.