Nije teško

Ultimativni vodič za odabir karmina koji odgovara vašem tonu kože

Autor: Žene.ba
Ultimativni vodič za odabir karmina koji odgovara vašem tonu kože
Foto: Ilustracija

Nakon 20 minuta stresa oko besprijekorne olovke za oči, nesmotreno zgrabite jedan od svojih ruževa (jer koliko rubin crvena može biti drukčija od boje trešnje) i, polako, shvatate da ne samo da ne upotpunjuje vaš izgled nego vam uopće ne pristaje. 

Odabir karmina prema tonu kože

Hladno ili vruće? Ovo je prvo pitanje na koje morate odgovoriti kako biste razumjeli koje vam boje najbolje pristaju. Odredite svoj podton tako da uz lice prinesete nešto boje fuksije (uvijek hladni podtonovi) ili narandžasto (uvijek topli podtonovi). Ako fuksija čini da izgledate odmornije i “življe”, onda imate hladan ton kože. Izbjegavajte ruževe koji su narandžaste boje. Ako vas narandžasta “odmara”, onda imate topli podton. Isključite ruž boje fuksije. A opet, tu su jesenske i zimske boje! Na primjer, zimska plava pristajat će uz tamnoplavu, dok će ljetna plava biti pastelno dječje plava. Svaka sezona boja odgovara određenim tonovima i paleti boja.

Proljeće: Toplog ste tona i svijetle puti. Za proljetne podtonove stoga pristaju ruževi nježnih toplih nijansi, poput breskvastoružičaste, svijetlokoraljne, tople nude nijanse. Indikativna zvijezda proljetnih tonova je Taylor Swift.

Ljeto: Vi ste ona s hladnim tonovima i svijetlom ili ružičastom kožom. Ljetni tonovi blistaju kada nosite ruževe u nježnim, hladnim nijansama ljubičaste, trule jabuke i goruće ružičaste. Indikativna slavna osoba ljetnih tonova je Barbara Palvin.Jesen: Vi ste osoba s toplim podtonovima i srednje do tamnom kožom. Jesenski tonovi kože idealni su za odabir ruževa za usne u bogatim, toplim nijansama kao što su tamna bobičasta, narančasta i ciglasto crvena. Indikativna slavna osoba s jesenskim tonovima je Emily Ratajkowski.

Zima: Vi ste osoba koja ima hladne podtonove sa svijetlom puti. Zimski tonovi kože mogu nositi ruževe za usne u odvažnim, hladnim nijansama kao što su jarko crvena, boja šljive i duboka tamnocrvena. Indikativna slavna osoba zimskih tonova je Kylie Jenner.