Beauty savjet

Uz pomoć soli se riješite peruti, evo i kako

Autor: Žene.ba
Uz pomoć soli se riješite peruti, evo i kako
Foto: Ilustracija

Da, dobro ste pročitali - so može biti vaš saveznik u borbi protiv peruti! Dok većina ljudi zna so samo kao sastojak za posipanje na hranu ili za čišćenje, malo ih zna da so može imati čudesne efekte i na kosu.

Perut je čest problem koji može biti ne samo estetski neugodan, već i iritantan i neugodan za vašu kožu glave. No, ne brinite, rješenje možda leži u vašoj kuhinji.

Jednostavna i prirodna metoda za borbu protiv peruti koristi upravo običnu kuhinjsku so. Evo kako:

Solna masaža vlasišta

Nakon što operete kosu, nježno utrljajte malu količinu soli na vlasište. Masaža soli pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšava cirkulaciju krvi, što može smanjiti perut.

Solni piling za kosu

Pomiješajte so s malo vode kako biste napravili pastu. Nanesite ovu pastu na vlasište i nježno masirajte nekoliko minuta. Isperite toplom vodom. So će pomoći u uklanjanju peruti i ostaviti vaše vlasište osvježenim.

Bonus trik: Dodajte malu količinu soli u svoj šampon ili balzam za kosu. So pomaže u čišćenju vlasišta i regulisanju proizvodnje sebuma, što može smanjiti pojavu peruti.

Prirodni, jeftin, i efikasan - so može biti vaš tajni sastojak za ljepšu i zdraviju kosu. Sada, kada imate ovaj trik u rukavu, možete se riješiti peruti i uživati u zdravoj i sjajnoj kosi bez napora.