Vrijeme je za promjene

Vanilla Chai: Jedini pramenovi koje želite ove sezone

Autor: Žene.ba
Vanilla Chai: Jedini pramenovi koje želite ove sezone
Foto: Instagram

Je li proljeće idealno vrijeme za promjene? Odluke donesene na početku godine često se lakše prihvate. Bez obzira želite li napraviti veće korake u promjeni stila života ili se jednostavno odlučiti za novu frizuru, rano proljeće je savršeno vrijeme za to. Bez obzira na to jesu li vaše promjene velike ili manje, važno je da ih pozdravite jer stagnacija i udobnost ne donose napredak.

Ako razmišljate o promjeni boje kose, možda biste željeli istražiti nijansu Vanilla Chai koja je bila izuzetno popularna prošle jeseni. Ova plava nijansa savršena je za sve koji žele postati plavuše ovog proljeća. Bez obzira imate li tamnu kosu ili već nosite neku drugu nijansu plave, Vanilla Chai će donijeti osvježenje. Trenutno su Vanilla Chai pramenovi u trendu, što može biti sjajan izbor za vašu novu frizuru.

@beautyworks Introducing shade ‘LINEN BLONDE’☁️ A soft beige blonde with a neutral undertoneblends beautifully with ‘Caramelized’, ‘Amalfi Blonde’ or ‘Sorrento Bronde’ #beautyworks #hairextensions #hair #vanillachai ♬ how i love being a woman - editdiaary

Šta su vanilla chai pramenovi?

Vanilla Chai kosa je kombinacija pepeljasto plavih i smeđih pramenova s tamnim korijenom kose. Ovaj stil ističe kontrast između tamne baze kose i svjetlijih pramenova u boji vanilije. Kombinacija boja naglašava prirodnu ljepotu tena i boje očiju. Tehnika balayagea najčešće se koristi za postizanje ovog efekta, što rezultira prirodnim izgledom koji je lako održavati. Za postizanje ovog stila preporučuje se posjeta frizerskom salonu, gdje možete pokazati fotografiju željene boje. Stručnjak će osigurati da pramenovi budu uravnoteženi i savršeno izmiješani, stvarajući prepoznatljiv izgled Vanilla Chai kose.

Ako imate tamniju kosu, već imate idealnu osnovu za Vanilla Chai pramenove. No, ako ste prirodno plavi, možda ćete trebati tonirati postojeću nijansu kako biste postigli željenu hladnu boju. Bez obzira na početnu boju, Vanilla Chai nijansa je izvrstan izbor za sve koji traže promjenu. Važno je napomenuti da se ova boja može postići na različitim teksturama kose i relativno je jednostavna za održavanje. Preporučuje se korištenje šampona za toniranje svakih nekoliko sedmica kako bi se produžila postojanost boje. Također, smanjenje korištenja toplinskih alata za stiliziovanje pomoći će očuvati boju duže.

View this post on Instagram

A post shared by laura wittek (@lauraverwi)