Bolje ih preskočiti

Viralni beauty proizvodi koji su precijenjeni

Autor: Žene.ba
Viralni beauty proizvodi koji su precijenjeni
Foto: Instagram

Društvene mreže često potiču različite trendove, a u beauty industriji, proizvodi koji postanu viralni često brzo postaju bestselleri. Ipak, popularnost ne garantuje njihovu funkcionalnost. U nastavku smo izdvojili tri viralna proizvoda za koje postoje kvalitetnije alternative.

Prada balzam za usne

Prije nekoliko sedmica bilo je nemoguće otvoriti TikTok i ne primjetiti hype oko prvog Pradinog balzama za usne. Tačnije, nijansa “Astral Pink” pobrala je svu zvjezdanu prašinu, a riječ je balzamu koji se prilagođava boji vaših usana te ima njegujuće sastojke poput ekstrakta bifidusa i ulja jojobe. Međutim, budući da cijena ovog proizvoda nije niska, a na tržištu postoji pregršt sličnih (i boljih) opcija, riječ je o klasičnom primjeru precijenjenog proizvoda u čijem je marketingu slavno ime odradilo pola posla. Stoga, tražite li njegujući balzam za usne, odaberite pristupačnu drogerijsku verziju.

View this post on Instagram

A post shared by Caitlin Lawson (@blueyedcai)

Maybelline Instant Perfector 4-in-1

Baš kao i kod Pradinog balzama, kad je lansiran na tržište, ovaj Maybellineov proizvod “iskakao je iz paštete”. U ideji se radi o sjajnom proizvodu koji objedinjuje četiri proizvoda – primer, korektor, BB kremu i puder. Ipak, pomalo je iluzorno očekivati da jedan proizvod može tako dobro ujediniti ključne proizvode dobre make-up podloge, a rezultat je još gori od očekivanog. Naime, na društvenim mrežama mogu se pronaći brojni videi kreatora koji su dali svoju iskrenu recenziju i pokazali neujednačen i “cakey” ten kao rezultat korištenja ovog proizvoda. Djeluje praktično i funkcionalno, međutim, dobru promociju nije uspio opravdati kvalitetom.

Ziaja Cupuaçu mlijeko za tijelo za samotamnjenje

Mišljenja oko ovog mlijeka jako su podijeljena pa se tako neki zaklinju u njegov efekt, dok su ostali razočarani. Činjenica jeste da ovo nije klasična krema za samotamnjenje jer djeluje brže od uobičajnih proizvoda, a to znači da je i sâm efekt slabiji te ga treba nadograđivati. Isto tako, mnogi su se žalili na neprirodan narandžasti izgled. Stoga. uzmemo li sve to u obzir, na tržištu postoji pregršt provjerenih proizvoda koje je bolje odabrati umjesto ovog losiona.