Ljepota

Zašto Instagram make-up ne funkcionira u stvarnom životu?

Autor: Žene.ba

Precrtane i pretamne obrve, količina konture dovoljna za dva života, predebeli eyelineri i trepavice koje trebaju vlastitu putovnicu obilježje su Instagram makeupa.

Instagram je uz Pinterest prvo mjesto gdje ćete potražiti ideje, naravno one "nosive". Pritom se u potpunosti zaboravlja činjenica platforme koja opstaje na pretjerivanju, editorijal fotografijama ili pak onima koje su isfiltrirane do te mjere da nemaju nikakve logične veze s time kako to zaista izgleda na licu. Biste li upitali koji je to highlighter ako niste sigurni je li to uopće highlighter ili samo prirodni sjaj kože? Poznato je da fotografija "pojede" boje i određene efekte stoga je logično da nešto što funkcionira u stvarnosti ne funkcionira na fotografiji i obrnuto. Svrha Instagram pretjerivanja prvotno je bila u naglašavanju same teksture i pigmentacije proizvoda u svrhu reklame i prodaje istih.Razlozi zašto Instagram makeup ne funkcionira u stvarnom životu slični su onima radi kojih biste se trebali prestati pretjerano konturirati ili nanositi tone highlightera: postižete suprotno od željenog

Nakon bezbroj informacija o novitetima, što su određeni proizvodi i kako se koriste vrlo je lako prijeći granicu nakon što oduševljeno primijetite da ste uspjeli rekreirati look koji vam se toliko sviđa. U čemu je tajna? U slojevima. Primijetit ćete da vizažisti često koriste termin "nanesite u tankom sloju". "Manje je više" ne mora nužno značiti da ćete se odreći lijepo izdefiniranih obrva ili da nećete povećati usne olovkom kada ih iscrtavate. Problem je u količini pigmenta i proizvoda na licu, a ne u količini samih slojeva. Noćna krema neće odraditi svoj posao bolje nanesete li cijelo pakiranje kao da sutra ne postoji. Uz to, vrlo je važno poštivati anatomsku strukturu lica koju vam je priroda dala.

Obrve su okvir lica i trebale bi pratiti čeonu i arkadnu kost. Kršenjem tog pravila riskirate namrgođen, začuđen ili pak nedefiniran izraz lica. Također, poznato je da eyeliner povećava oko, a trepavice otvaraju pogled, no trepavice koje su preteške, preduge ili preguste također izazivaju suprotno od željenog efekta. Težina trepavica zatvara oko, smanjuje pogled i baca sjenu na podočnjak neovisno koliko ste ga dobro prekrili i osvježili. Za to su pak možda najbolji primjer ekstenzije na trepavicama, koje u nekvalitetnoj izvedbi izgledaju zapetljano i neuredno.

Već spominjano konturiranje zaista čini čuda na fotografijama i određenoj vrsti rasvjete, no lice najčešće u stvarnom životu izgleda prljavo i "flekavo" radi upornog korištenja bronzera s crvenim podtonom. Želite li stvoriti iluziju sjene nećete pogriješiti izaberete li kompaktni puder ton do dva tamniji od vašeg lica. Bitno je da je sjena meka i stopljena s ostatkom podloge. Što se same podloge tiče, svi se vizažisti slažu oko činjenice da "žbuka" jednostavno ne funkcionira i ne izgleda dobro. Izgledate starije, podloga na mješovitoj i masnoj koži počinje curiti s lica ili na onoj suhoj puca od previše pigmenta u prahu ili kamenu.

Velik broj istih je fotografiran momentalno nakon nanošenja ili je održavan tijekom samog snimanja. Moć transformacije iznova oduševljava, što se najbolje vidi na primjeru poznatih drag queen artista. Samim time, usvajanjem njihovih tehnika Instagram trend izbrisao je granicu između dnevnog i večernjeg makeupa. Suma Summarum je: za dnevne varijante naglasite ono najbolje na vašem licu bez pretjerivanja, izgledajte svježe, prirodno i prozračno, a jačim se pigmentima poigrajte za večernju prigodu. Instagram makeup može biti koristan za inspiraciju i rekreiranje određenih ideja, no nikako ne i za doslovno kopiranje ili uvrštavanje istog u dnevnu rutinu.

Buro 24/7