Bez invazivnih pristupa

Zategnite kožu lica uz primjenu 'face gym' metode

Autor: Žene.ba
Zategnite kožu lica uz primjenu 'face gym' metode
Foto: Ilustracija

Želimo istražiti novi koncept u beauty industriji poznat kao "face gym", koji predstavlja inovativan pristup uljepšavanju lica.

Naime, radi se o konceptu koji se temelji na ideji treniranja mišića lica kako bi se postigao mladolikiji i zategnutiji izgled, a za razliku od klasičnih facijalnih tretmana koji se fokusiraju na kožu – “face gym” tretmani ciljaju mišiće ispod kože, koristeći kombinaciju visokointenzivnih masažnih tehnika i napredne tehnologije.

“Face gym” opisuje se kao “teretana za lice, a intenzivni masažni pokreti pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi, što može dovesti do zdravijeg i sjajnijeg tena te potiču proizvodnju kolagena, proteina ključnog za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože. Isto tako, vježbanje mišića lica doprinosi oblikovanju kontura lica, podizanju obraza i zatezanju kože te se redovnim tretmana može smanjiti vidljivost bora i finih linija.

Jedna od tehnika koja se koristi u face gymu je maderoterapija lica, koja uključuje masažu s posebnim masažerima od prirodnog drveta različitih oblika i veličina. Ova tehnika potiče cirkulaciju krvi, što može rezultirati zdravijim i sjajnijim tenom, te potiče proizvodnju kolagena za elastičniju kožu.

Druga tehnika je akupresura lica, gdje se pritiskom na bioaktivne tačke potiče protok krvi, tonus mišića te smanjuju fine linije i bore, kao i određene bolove, poput sinusnih problema.

Gua sha masažeri i valjci od žada popularni su alati koji se koriste za stimulaciju mišića i cirkulaciju kože. U kontekstu face gyma, oni se koriste za poboljšanje cirkulacije, smanjenje bora te za blistaviji i naglašeniji izgled kože. Ovi alati također pomažu u otpuštanju napetosti, smanjenju otoka i tamnih podočnjaka te potiču limfnu drenažu, što sve zajedno doprinosi zdravijem i mlađem izgledu kože.